Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 25-03-2015


Unieke cd-box dankzij crowdfundingplatform van START

Unieke cd-box dankzij crowdfundingplatform van START

In 2008 startte Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht, een ambitieus project: het op cd vastleggen van alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach. Het doel was om de gehele collectie van 19 cd’s straks aan te kunnen bieden in een mooie verzamelbox, samen met een boek waarin alle opgenomen orgelwerken staan beschreven.

Maar om dat te realiseren, was een bedrag van € 8000 euro nodig. Cor Ardesch: “Toen heb ik de hulp van Dordrecht van START ingeschakeld, want alleen krijg je zoiets niet voor elkaar. Dit unieke project geniet grote belangstelling in binnen- en buitenland, want nog niet eerder zijn alle Bachwerken op één orgel opgenomen. En dan nog wel ons vermaarde Bachorgel van de Grote Kerk in Dordrecht.”

De cheque is woensdag 25 maart overhandigd bij het beroemde orgel waar tijdens de opnamen op is gespeeld. Uiteindelijk is exact € 8000 binnengehaald. Het project van Ardesch is het tweede succesvolle crowdfundingproject van Dordrecht van START. Eerder werden twee hondjes uit asiel Louterbloemen geopereerd dankzij een geslaagde inzamelingsactie.

Ardesch is heel blij dat zijn grote wens nu wordt vervuld: “Dankzij het crowdfundingplatform kunnen de verzamelbox en het boek worden gerealiseerd. De reacties waren unaniem positief: vooral dat mensen een geschenkje kregen in ruil voor hun gift. Bij kleine bedragen een toegangskaartje voor een concert, maar bijvoorbeeld ook een privé orgelles of een rondleiding langs de orgels. Ik verheug me erop nu wat voor de gulle gevers terug te mogen doen!”

Sandra van Kleij, van Avant Internet, verwacht muziektheaterproductie ‘Gilgamesj’ binnenkort ook via het platform van start kan gaan: er is nog € 220 nodig om dit project te kunnen slagen.

Het platform, dat geen winstoogmerk heeft, is eind 2014 door Avant opgericht om lokale projecten de kans te bieden hun financiering rond te krijgen. Een ieder die een project wil starten is van harte uitgenodigd om het project te plaatsen op www.dordrechtvanstart.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht