Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 27-02-2020


Ondernemers in beeld

 Ondernemend Dordrecht: wie zijn dat eigenlijk? Om het ondernemerschap in Dordrecht een podium te geven is Dordt Onderneemt een videocampagne gestart met de naam 'Ondernemend Dordrecht'. In totaal zijn er vijf mini-documentaires gemaakt die ondernemers volgen tijdens hun werk, afgewisseld met openhartige interviews. Waar er bij de ene ondernemer pure emoties naar boven komen, reflecteert de andere ondernemer vooral op wat voor successen én lessen er in het verleden behaald zijn. Om vervolgens met een frisse blik naar de toekomst te kijken. Juist met het oog op die toekomst is er ook aan de gefilmde ondernemers gevraagd wat de gemeente nog kan verbeteren voor het Dordtse ondernemingsklimaat. De films zijn terug te vinden op het YouTube kanaal van Dordt Onderneemt.

Dordt Onderneemt x Ondernemend Dordrecht

Dordt Onderneemt is een team van vijf accountmanagers, die als eerste aanspreekpunt dienen voor ondernemers met vragen aan de gemeente Dordrecht. Ook komen zij op voor de belangen van ondernemers binnen de gemeente. De reeks mini-documentaires op hun YouTube kanaal dragen bij aan het in beeld brengen wat er speelt en leeft in de stad. Ook is de videocampagne een mooi middel om het Dordtse ondernemingsklimaat een gezicht te geven. Merin de Does, marketing- en communicatiemedewerker bij Dordt Onderneemt: „Het is mooi om letterlijk en figuurlijk in beeld te hebben hoe ondernemers in Dordrecht het ondernemerschap ervaren en welke kansen ze nog zien voor de stad." Op de vraag waarom er specifiek voor video is gekozen antwoord Merin: „Beelden worden 600.000 keer sneller opgenomen dan tekst. Video is daarmee het ideale middel om bijzondere ondernemersverhalen vast te leggen".

Benieuwd naar wie die ondernemers zijn die hun verhaal vertellen? Dit zijn ondernemers uit vijf verschillende economische sectoren in Dordrecht:

 Horeca & leisure: Bakkerij Samen;
 (Maritieme) maakindustrie: 10XL;
 Zorg; Centrum Stevig Staan;
 Logistiek; Boon Food Group;
 Bouw; De Jong Constructiewerkplaats.

De films zijn terug te vinden op het YouTube kanaal van Dordt Onderneemt – en binnenkort ook op de beeldbank van Dordrecht Marketing: www.beeldbankdordrecht.nl. De ondernemers die deelgenomen hebben ontvingen in de eerste week van maart allemaal een exemplaar van hun eigen film als bijzonder aandenken.Dordt onderneemt

Dordt onderneemt

Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht

Tel.: 078 770 49 43Terug naar nieuwsoverzicht