Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 19-03-2015


EGM architecten breidt haar diensten uit met Powered by EGM

EGM architecten breidt haar diensten uit met Powered by EGM
Complexe bouwkundige BIM-mogelijkheden werkbaar voor architecten en bouwers

Architecten, aannemers, adviseurs en andere partijen kunnen eindelijk optimaal gaan ‘BIM-men’ dankzij de lancering van Powered by EGM. Vanaf heden gaat Powered by EGM de sinds jarenlang opgebouwde expertise en kwaliteit van EGM architecten op het gebied van bouwkunde en BIM aanbieden in de vorm van BIM Management, BIM Coördinatie, BIM Beheer, BIM Systems Engineering, BIM Visualisatie en BIM Totaal. Powered by EGM wil met name die partijen ondersteunen die zich de bijzonderheden en de mogelijkheden van een Bouw Informatie Model niet eigen kunnen of willen maken. Vincent Ketting, partner Bouwtechniek en Organisatie gaat dit jongste bedrijf van EGM vanuit de thuisbasis in Dordrecht runnen.

Voor wie
Vanuit haar kantoor aan het Wilgenbos in Dordrecht stelt Powered by EGM haar BIM kennis en ervaring beschikbaar aan professionals in ontwerpend en bouwend Nederland. Voor veel aannemers en project ontwikkelaars is BIM noodzakelijk kwaad. Ze zien op tegen de relatief dure investering van een eigen BIM afdeling of hebben simpelweg niet de mankracht om een dergelijke afdeling in te richten.

Toch heeft bouwend Nederland ongelooflijk veel profijt van BIM. Het maakt het bouwproces voorspelbaar, houdt kosten en planningen in de hand en maakt samenwerken met ontwerpende en andere partijen eenvoudiger en meer efficiënt. Als onafhankelijk BIM-expert, ondersteunt Powered by EGM hierbij in iedere fase van het bouwproces. Powered by EGM werkt volgens de BIM-norm opgesteld door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB BIM). Dit stelt ons, en daarmee onze opdrachtgevers, in staat modellen van anderen te toetsen en te herstructureren. Uw gebouw, uw BIM, Powered by EGM.

Next level BIM
Powered by EGM wil BIM naar een hoger niveau tillen, aldus diens slogan “We bring BIM to the next level”. Medewerkers zijn door Autodesk op hun Revit-kennis getoetst en gecertificeerd tot professionele gebruikers (Certified Revit Professionals). Voor de overheid werkte EGM de Penitentiaire Inrichting Hoogtij-Zaanstad uit; een complex van ruim 70.000 vierkante meter. Het resultaat voldoet aan de RVB BIM-norm en daarmee is EGM onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. (RVB staat voor Rijksvastgoedbedrijf)

Bouw Informatie Model, of kortweg BIM, zorgt ervoor dat alle relevante informatie gedurende het gehele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. EGM heeft al vele jaren ervaring, blijft innoveren en is koploper in BIM. Deze kracht wordt nu ingezet via Powered by EGM.
Powered by EGM biedt een totaaloplossing en verzorgt BIM, van voorlopig ontwerp tot de as-built fase en het beheer en onderhoud. Het totaalpakket bestaat uit 3D-tekenwerk, bouwtechniek, visualisatie, management, coördinatie, beheer en systems engineering. Voor elk van deze diensten is Powered by EGM ook apart in te schakelen.

Over Vincent Ketting
Met de lancering van Powered by EGM werd eveneens de benoeming van Vincent Ketting als partner van EGM architecten wereldkundig gemaakt. Vincent keerde in 2014 terug bij het Dordtse bureau waar hij vanaf 2003 als projectcoördinator werkte. De afgelopen jaren was Vincent hoofd bouwtechniek en senior projectmanager van multidisciplinaire projecten bij een groot ingenieursbureau in de Randstad. In de achterliggende maanden heeft Vincent de BIM-adviesdiensten met veel inzet, energie en succes uitgebouwd tot een nieuw bedrijfsonderdeel: Powered by EGM. Naast de beleidsmatige, organisatorische en acquisitorische bureautaken draagt hij verantwoordelijkheid voor EGM adviseurs en de ontwikkeling van BIM binnen EGM.

Meer informatie over Powered by EGM vindt u op de website poweredbyegm.nl.EGM architecten bv

EGM architecten bv

Wilgenbos 20
3311 JX Dordrecht

Tel.: 078-6330660
Fax.: nvtTerug naar nieuwsoverzicht