Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 21-11-2016


Een andere baan voor één dag

 Martien van der Kraan, gemeentesecretaris van Dordrecht, loopt donderdag 24 november een middag mee met Piet Hoogendoorn, directievoorzitter van Rabobank Drechtsteden. Op diezelfde dag krijgt Roelof van Netten, gemeentesecretaris van Papendrecht, een kijkje in de keuken bij het Service Centrum Drechtsteden (SCD). Hij wordt ontvangen door Terry van der Steen, directeur van het SCD.

Bram van Hemmen, burgemeester van Sliedrecht is donderdagochtend 24 november bij Bavo Europoort in Rotterdam, aanbieder van geestelijke gezondheidszorg en onderdeel van de Parnassia Groep. Hij neemt deel aan het ochtendoverleg en gaat daarna mee bij het afleggen van huisbezoeken. Marcel van Bijnen, secretaris van de regio Drechtsteden, ruilt op een nog nader te bepalen dag van werkplek met Heleen van Rijnbach, de burgemeester van Etten-Leur.

,,De ervaring om mee te kijken met iemand van een heel andere organisatie of functie is zeer leerzaam’’, zegt directievoorzitter van de Rabobank Piet Hoogendoorn. ,,Je ziet de verschillen, maar ook de overeenkomsten en dat geeft weer inzicht in jouw eigen plaats in de organisatie. Zit je nog op de juiste plek of zou een andere organisatie of functie beter bij je passen?’’ Gemeentesecretaris van Dordrecht Martien van der Kraan sluit zich hierbij aan. ,,Oriënteren vergroot de mobiliteitskansen en daarmee ook de weerbaarheid en inzetbaarheid van mensen.’’ Ook regiosecretaris Marcel van Bijnen werkt enthousiast mee: ,,Arbeidsmobiliteit is de toekomst, daarom ondersteun ik graag dit initiatief. Door de eigen kwaliteiten die medewerkers meebrengen, ontstaat bovendien synergie tussen organisaties."

De Dag van de Mobiliteit is een initiatief van ACE, een intersectoraal werkgevers- en dienstverlenersnetwerk, onder andere actief in de regio Drechtsteden en Rijnmond. Op donderdag 24 november openen bedrijven in Drechtsteden en Rijnmond hun deuren. Zo krijgen werknemers de mogelijkheid om een dag bij een ander bedrijf mee te kijken.
De Dag van de Mobiliteit zet het thema mobiliteit op de kaart, zowel binnen de organisaties als daarbuiten. Door medewerkers voor één dag buiten de grenzen van de organisatie te laten kijken, wordt het onderwerp mobiliteit zichtbaar. Zij krijgen de mogelijkheid om een ander bedrijf of andere organisatie te leren kennen, ideeën op te doen, hun netwerk te vergroten en meer zicht te krijgen op een mogelijke nieuwe stap in hun loopbaan.Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden

Wilgenbos 1
3311 JX Dordrecht

Tel.: 078-6531400
Fax.: 078-6531409
www.rabobank.nlTerug naar nieuwsoverzicht