Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 24-07-2014


Domeinnamen: spookfacturen en oplichting

Domeinnamen: spookfacturen en oplichting

De laatste dagen ontvingen wij bij Avant weer verschillende ongeruste telefoontjes van klanten, die gebeld zijn door een bedrijf die het doet voorkomen of zij de taak hebben “te waken over de rechten van domeinnamen”. Eén van deze bedrijven handelt onder de naam “Internet Register Nederland”.

Ondernemers krijgen dan te horen dat een ander bedrijf een bepaalde naam heeft aangevraagd die erg veel lijkt op hun eigen domeinnaam. Om de ondernemer te “beschermen” kan voor enkele tientjes per jaar dit zogenaamd voorkomen worden.

Oplichting

Trapt u alstublieft niet in deze verkooptruc!
Naast het feit dat u in de boot genomen wordt - een dergelijke dienst bestaat immers niet en ook heeft niemand zich gemeld voor de betreffende domeinnaam – zit u voordat u het weet óók nog jaren vast aan de overeenkomst!

En tot overmaat van ramp wordt de betreffende naam vaak niet eens uw eigendom, maar blijft deze in handen van het malafide bedrijf.

Spookfacturen

Oók waren er weer diverse spookfacturen rond. Vandaag ontvingen wij zelf weer eens zo’n factuur, van een bedrijf dat zich “NL Domein Host” noemt. De spookfactuur die wij ontvingen kunt u hier bekijken.

Als u goed de kleine lettertjes naleest ziet u de volgende tekst: “Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging .”

Wanneer u – of uw medewerk(st)er van de administratie – de spookfactuur per ongeluk betaalt, kunt u fluiten naar uw zuurverdiende Euro’s.

Meldpunt acquisitiefraude

Wees op uw hoede als u een factuur of telefoontje krijgt van een onbekend bedrijf met betrekking tot uw domeinnaam en informeer eerst bij uw eigen leverancier, voordat u iets tekent.
De kans dat u te maken heeft met fraude is groot.

Spooknota’s en acquisitiefraude kunt u het best melden bij het Meldpunt Acquistiefraude.
Hier vindt u ook een overzicht met inmiddels bij het Meldpunt geregistreerde bedrijven die zich met acquisitiefraude bezighouden.

Twijfel?

Bent u gebeld of heeft u een factuur ontvangen waarover u twijfelt? Neemt u dan gerust contact op met onze helpdesk via 088-6540500 of bel met de helpdesk van uw hosting provider.Terug naar nieuwsoverzicht