Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 26-03-2015


​Bouw Woonzorgcentrum Heerjansdam van start

De bouw van het Woonzorgcentrum Heerjansdam is vandaag officieel gestart. EGM architecten ontwierp een eigentijds gebouw waar ouderen met een zorgindicatie comfortabel en veilig wonen en dat voldoende ruimte biedt voor activiteiten.

Het woonzorgcentrum aan de Sportlaan in Heerjansdam is bedoeld voor mensen met een zorgindicatie die in enige mate zelfstandig kunnen en willen wonen. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep op zorg of begeleiding doen. Zo’n gebouw was er nog niet in het dorp; in opdracht van woningbouwvereniging Heerjansdam heeft EGM architecten een ontwerp gemaakt.

Zorg en activiteiten
Het woonzorgcentrum omvat 36 seniorenappartementen. De woningen zijn ‘zorg-proof’ en uitgerust met de nieuwste technieken, aldus EGM architecten, om het zelfstandig wonen zoveel mogelijk te ondersteunen. De badkamer en keuken zijn aangepast voor een scootmobiel of rolstoel.

Met een bruto vloeroppervlak van 68 m² zijn de appartementen ruim van opzet; elke woning heeft een eigen buitenruimte. De appartementen zijn gesitueerd rondom een atrium-achtige binnenruimte, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Het architectenbureau heeft in het ontwerp voldoende ruimte geschapen voor het organiseren van welzijns- en dienstverleningsactiviteiten. In de overdekte binnenruimte kunnen activiteiten worden gehouden, maar ook beschikt elke verdieping over multifunctionele ruimtes.

Comfort en duurzaamheid
Door het hoge ambitieniveau van de woningbouwvereniging is het comfortniveau van het woonzorgcentrum veel hoger dan wettelijk vereist, stelt het architectenbureau. Voor de bouwfysische expertise werd EGM adviseurs al vroeg bij het ontwerpproces betrokken.

Het transparante gebouw met grote raampartijen biedt een groot wooncomfort. Voor beheersing van het binnenklimaat wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag. In het atrium worden geluidsabsorberende materialen toegepast. De energiekosten worden verlaagd met onder meer hoge isolatiewaarden en innovatieve toepassingen op het gebied van energiebesparing, aldus EGM.

Centraal in het dorp
In uitstraling en omvang zal het woonzorgcentrum passen in het dorp. Mede door de centrale ligging van het gebouw staan de toekomstige bewoners midden in de maatschappij. De bouw van het centrum wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf BM Bouw Geldermalsen BV.EGM architecten bv

EGM architecten bv

Wilgenbos 20
3311 JX Dordrecht

Tel.: 078-6330660
Fax.: nvtTerug naar nieuwsoverzicht