Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 17-11-2017


Winkeliers vrezen forse toename kosten

Winkeliers vrezen voor een stijging van de kosten voor het betalingsverkeer als nieuwe dienstverleners vanaf 2018 met nieuwe betaalmogelijkheden op de markt komen die voor een winkelier veel duurder zijn dan het huidige efficiënte pinnen. De Payment Service Directive 2 (PSD2) geldt vanaf 2018 als de nieuwe Europese betaaldienstrichtlijn. Ook in Nederland. De Commissie Financiën van de Tweede Kamer heeft hierover al een hoorzitting gehouden, waar Detailhandel Nederland haar zorgen over deze ontwikkeling heeft geuit en gewaarschuwd heeft voor toenemende prijzen voor de consument en een afname van de betrouwbaarheid.

De winkeliers ergeren zich al jaren aan onnodige vergoedingen en de onredelijke eisen die vastzitten aan het gebruik van de creditcard. ,,Wij vrezen nu voor een stijging in de kosten van het betalingsverkeer. Een logisch gevolg is dat deze kosten zullen worden doorberekend in de consumptieprijzen, want doorbelasten aan de gebruiker is straks onder PSD2 grotendeels verboden”, zegt Michel van Bommel, secretaris Betalingsverkeer van Detailhandel Nederland.

 

Volgens hem wordt een boodschappenkar bij de supermarkt of een nieuwe spijkerbroek met PSD2 mogelijk vele euro’s duurder. Detailhandel Nederland juicht innovatie van harte toe, maar niet ten kosten van de winkeliers en de consument.


Terug naar nieuwsoverzicht