Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 28-07-2020


Werkgeversorganisaties roepen leden op tweede golf corona te voorkomen

In een speciale brief aan alle leden van VNO-NCW en MKB - Nederland roepen de voorzitters van deze organisaties iedereen op de coronaregels te blijven volgen. Ook wijzen zij op het belang van een goede en vernieuwende aanpak van het kabinet om een tweede opleving van het virus te voorkomen. In de brief beschrijven de voorzitters de grote zorgen die ze hebben dat het virus weer oplaait.

Ze wijzen de aangesloten branches en sectoren op het belang van het naleven van alle afgesproken sectorprotocollen, de corona basisregels en de handreiking Veilig Werken. De voorzitters van VNO-NCW en MKB - Nederland benadrukken in de brief dat zij het zo goed mogelijk zullen opnemen voor ondernemers als de overheid de coronaregels weer aanscherpt. Ze wijzen de branches en sectoren echter ook op hun eigen verantwoordelijkheid.

''We hebben zelf ook een belangrijke rol om het virus actief te bestrijden en te helpen bij het zorgen voor maatschappelijk draagvlak voor alle maatregelen". Naleven van de coronaregels is niet alleen van belang voor de samenleving, maar uiteindelijk ook puur eigen belang om nieuwe maatregelen te voorkomen, aldus de ondernemersorganisaties.


Terug naar nieuwsoverzicht