Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 09-03-2018


Werkgevers willen één aanspraakpunt

Ondernemers in de Drechtsteden missen op belangrijke thema’s één aanspreekpunt binnen de zeven samenwerkende gemeenten. Die werken volgens de werkgevers nog te vaak langs elkaar heen. Dat oordelen Wico van Helden van de Federatie Samenwerkende Ondernemersverenigingen Drechtsteden en Jacob Klink van de Werkgevers Drechtsteden.

In het AD/De Dordtenaar noemen ze enkele feiten. Ondermeer de zakelijke mobiliteit, energietransitie, woningbouw, vestigingsklimaat, arbeidsmarkt en opleidingen. Op deze punten is volgens de voorzitters nog veel winst te boeken. ,,Als wij Drechtstedelijk iets willen, is het lastig om te weten wie ergens verantwoordelijk voor is. Daardoor is de slagkracht op dit moment onvoldoende”. In de aanloop naar de geplande renovatie van de Rondweg N3, vanaf 2019 is het daarom noodzakelijk om tot betere afstemmingen te komen.

Volgens de samenwerkende ondernemers moeten we in de Drechtsteden niet verzanden in lokale zaken, maar moeten er besluiten worden genomen op regionaal niveau. ,,Alleen als je met elkaar om de tafel gaat zitten kunnen je meters maken. Dus hebben we nog heel wat te doen”, aldus de twee voorzitters. De samenwerkende organisaties hebben een boekje met speerpunten samengesteld en dat verzonden naar alle gemeenteraadsfracties in de zeven gemeenten.


Terug naar nieuwsoverzicht