Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 12-04-2018


Trage betaling door gemeenten probleem voor MKB’ers

Het is goed dat juist de Bank Nederlandse Gemeenten (BGN Bank) financiering beschikbaar stelt om vorderingen van MKB – bedrijven op gemeenten over te nemen. Dat zegt directeur Leendert – Jan Visser van MKB – Nederland in reactie op de aangekondigde samenwerking tussen BNG Bank en factoringbedrijf Voldaan Public.

 

In tegenstelling tot de rijksoverheid blijken met namen lokale overheden nog altijd trage betalers voor MKB – ondernemers te zijn. ,,Daar hebben onze ondernemers echt last van, zeker omdat financiering ook steeds een probleem is”, aldus Visser. ,,Het initiatief van BNG Bank en Voldaan juichen wij toe”, aldus Visser. ,,Het geeft ondernemers in elk geval de mogelijkheid – zij het tegen een percentage van de factuursom – om heel snel, al na één dag, hun geld binnen te krijgen.

Het zou mooi zijn als MGB in de toekomst op meer manieren middelen beschikbaar stelt ten behoeve van MKB – financiering. BNG Bank laat weten dat zij ondernemers niet rechtstreeks mag financieren. Met de samenwerking met Voldaan Public ondersteunt de bank het Aanvullend Actieplan MKB – financiering van de overheid om de financieringsmogelijkheden voor het MKB uit te breiden.Terug naar nieuwsoverzicht