Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 04-06-2019


Topjaar voor midden- en kleinbedrijven in 2018

Nederlandse bedrijven uit het Midden – en Kleinbedrijf (MKB) hebben een topjaar achter de rug, met stevige winstgroei en sterkere financiële buffers.. Vraag is wel hoe 2019 uitpakt.

 

Accountantsorganisatie SRA schetst in het verschenen jaaroverzicht voor 2018 een rooskleurig beeld voor de gemiddelde ontwikkeling van de bedrijfscijfers in het MKB. De omzet steeg afgelopen jaar in doorsnee met 10 procent, de winst voor belasting met ruim 16 procent en het eigen vermogen dikte eveneens met 16 procent aan. Per saldo zag de gemiddelde winst – verliesrekening er bij MKB – bedrijven er goed uit.

 

Wel is de vraag of 2019 net zo’n mooi jaar wordt als 2018. Volgens het Centraal Planbureau groeit de Nederlandse economie dit jaar en volgend jaar met 1.5 procent en dat is één procentpunt minder vergeleken bij het afgelopen jaar. Dat het allemaal iets minder gaat blijkt ook uit de maandelijkse peiling van het bureau NEVI onder inkoopmanagers in de industrie. Opvallend is dat producenten in die sectoren niet heel optimistisch zijn over de groei. Slechts 36 procent van de ondervraagde inkoopmanagers gaat uit van stijgende productie in het komende jaar.



Terug naar nieuwsoverzicht