Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 15-11-2017


Subway winnaar Social Impact Award 2017

Subway Dordrecht mag zich een jaar lang de meest sociale ondernemer van de Drechtsteden noemen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de werkgeversbijeenkomst die Baanbrekend Drechtsteden op 14 november organiseerde. De jury koos  Subway unaniem als winnaar van de Social Impact Award 2017, een prijs voor de meest sociale ondernemer van het jaar. Het realiseren van 'social impact' speelt een steeds belangrijkere rol bij bedrijven in de Drechtsteden.

De onafhankelijke jury, bestaande uit Marjolein ten Hoonte - directeur Arbeidsmarkt & MVO Randstad Groep Nederland, Tof Thissen - directeur UWV WERKbedrijf en Jaap Paans - lid van het Economic Development Board Drechtsteden koos unaniem voor Subway als winnaar van de Social Impact Award. Juryvoorzitter Jaap Paans: "Deze eerste uitreiking zijn alle
genomineerden winnaars. Subway in het bijzonder. Prachtige voorbeelden van ondernemers die een ambassadeursrol kunnen vervullen ook andere bedrijven en medewerkers samen te brengen". Ondanks dat Subway geen ervaring had met kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt durfde zij het aan om juist deze doelgroep een kans te geven op een leuke en leerzame werkplaats. Subway heeft vooral oog voor de mens achter de kandidaat. Mensgericht werken staat dus voorop.

Sociaal ondernemers onmisbaar
Subway werd gekozen uit 20 genomineerden, allen sociaal ondernemers. Regionaal portefeuillehouder werk en inkomen Peter Heijkoop: "Van harte gefeliciteerd! Deze Social Impact Award is een grote blijk van waardering voor het belangrijke werk dat dit bedrijf doet. Al onze sociaal ondernemers zijn onmisbaar voor onze samenleving en vervullen een voorbeeldfunctie in de regio. Zij helpen mensen met een arbeidsbeperking aan een baan. Mensen die anders aan de kant zouden staan. Met deze Social Impact Award laten we zien hoezeer we deze werkgevers waarderen. Ik hoop van harte dat er nog veel meer bijkomen."

Top-3
Uit de 20 genomineerden koos de jury een top-3, bestaande uit Danpoort, Electroplast en Subway. Danpoort biedt kandidaten een zogenaamd buddy-programma; een-op-een begeleiding door een ervaren werknemer. Iedereen verdient een kans om zich te bewijzen. Electroplast vindt dat de inzet die kandidaten leveren van essentieel belang is. Het doel is om duurzame plaatsingen te realiseren. Subway stelt het welzijn van de kandidaat boven de voortgang op het werk.

Social Impact Award 2018
De Drechtsteden vinden sociaal ondernemen belangrijk en willen hier blijvend aandacht voor vragen. Daarom reikt Baanbrekend Drechtsteden ook in 2018 de Social Impact Award uit. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in sociaal ondernemerschap en inclusief werkgeverschap kunnen contact opnemen met Baanbrekend Drechtsteden

(www.baanbrekenddrechtsteden.nl).

  

Foto: Daphne Krijgsman, DK Photography. Terug naar nieuwsoverzicht