Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 04-02-2019


Raadslid Van der Net waarschuwt voor gevolgen Brexit

Johan van der Net, raadslid voor de VVD in Dordrecht, dringt er op aan dat de gemeente zich goed voorbereid op de dreigende Brexit. Daarom dringt hij er bij het college van B & W op aan de zogeheten ‘Bretit Scan’ uit te voeren. Daarmee worden de eventuele gevolgen van het vertrek van Engeland uit de Europese Unie goed in kaart gebracht.

Volgens het raadslid is er over een eventuele Brexit nog veel onduidelijk. ,,Toch zullen we nu alle zeilen bij moeten zetten om de klap zo goed mogelijk op te vangen”, aldus Van der Net. Met zijn signaal naar het stadsbestuur wil hij grote problemen voorkomen, maar op lokaal niveau is er volg3ens hem nog te weinig aandacht voor.

Zo wijst het raadslid er op dat winkels of internetbedrijven die met het Verenigd Koninkrijk zaken doen straks bijvoorbeeld een douanenummer nodig hebben. Daarom is het nodig dat zowel de gemeente als bedrijven straks niet voor verrassingen komen te staan. Volgens een woordvoerder van de gemeente kijkt de plaatselijke overheid al hoe, en op welke wijze, ondernemers die mogelijk te maken krijgen met de gevolgen van een Brexit geholpen kunnen worden.


Terug naar nieuwsoverzicht