Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 09-07-2019


Paspartous/Intermediad gaat Dordtpas ontwikkelen

De bedrijvencombinatie Paspartous/Intermediad gaat de Dordtpas ontwikkelen. Zij hebben de aanbesteding gewonnen die de gemeente begin dit jaar heeft uitgeschreven. Paspartous/Intermediad heeft veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van stadspassen in verschillende gemeenten, zoals de Rotterdampas en Utrechtpas. De Dordtpas gaat in op 1 januari 2020.

Wethouder Peter Heijkoop is blij met de keuze: "We hebben vertrouwen in deze partij. De ontwikkeling van de Dordtpas is een ingewikkeld traject. We liggen op schema en samen werken we er hard aan om op 1 januari te kunnen starten met de Dordtpas."

Publiekscampagne
De komende tijd gaat Paspartous/Intermediad contact opnemen met zo'n 350 verenigingen, culturele instellingen en aanbieders van sport- cultuur- en vrijetijdsvoorzieningen om deel te nemen aan de Dordtpas. In het najaar gaat een publiekscampagne van start om de Dordtpas bij alle Dordtenaren onder de aandacht te brengen. Ook ontwikkelen ze een jaarboekje, folders, nieuwsbrief, een website en een app om de pashouders te informeren over (nieuwe) aanbiedingen en acties van de Dordtpas.

December
In december gaat de Dordtpas in de verkoop. Mantelzorgers en inwoners van Dordrecht met een laag inkomen ontvangen de Dordtpas gratis. Vrijwilligersorganisaties kunnen hem met korting kopen voor hun vrijwilligers.
Naar verwachting worden er jaarlijks ruim 20.000 Dordtpassen uitgegeven.

Pas voor iedereen
Eind 2018 heeft de gemeenteraad besloten om vanaf 2020 een Dordtpas uit te geven. De Dordtpas wordt een pas voor iedereen. Met de Dordtpas kunnen deelnemers met fikse korting of soms zelfs gratis naar het museum, de bioscoop, het zwembad, toeristische attracties, lid worden van een sportvereniging of een cursus volgen.Terug naar nieuwsoverzicht