Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 28-09-2017


Overheden, detailhandel en vastgoedsector verlengen Retailagenda

Vertegenwoordigers van detailhandel, de vastgoedsector, IPO (provincies, VNG (gemeenten) en het Ministerie van Economische Zaken werken de komende jaren verder aan het realiseren van de afspraken uit de Retailagenda. Onder voorzitterschap van Marijke van Hees gaat een gezamenlijk team met ingang van 1 januari 2018, tot in ieder geval 2020, aan de slag met de vervolgagenda.

De betrokken partijen trekken hiervoor gezamenlijk, jaarlijks een half miljoen euro uit. Minister Kamp (Economische Zaken) hierover: ,,Samen met provincies, gemeenten, ondernemers en vastgoedpartijen werken we sinds maart 2015 aan het versterken van het Nederlands retaillandschap.

Belangrijk, want samenwerking is noodzakelijk voor de toekomst van deze sector. Het winkelgedrag van de consumenten verandert snel en ruim twee miljoen vierkante meter winkeloppervlakte staat leeg. In de komende jaren werken we verder aan het levendig houden van onze dorpskernen en binnensteden en het toekomstbestendig maken van onze retailsector”.


Terug naar nieuwsoverzicht