Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 15-05-2018


Op maandag 14 mei is TechniekDock editie 2018 weer van start gegaan

Op maandag 14 mei is TechniekDock editie 2018 weer officieel van start gegaan in de Duurzaamheidsfabriek. Direct na de officiële opening is Peter Heijkoop, wethouder Onderwijs van Dordrecht, samen met de leerlingen van groep 7 de Prinses Julianaschool uit Dordrecht de fabriek in gegaan voor de TechniekDock Xperiences.

Tijdens TechniekDock staat twee uur pure techniekinspiratie tussen technische bedrijven en studenten van het Da Vinci College centraal. Verspreid over verschillende Xperiences rondom robots, installatiewerk, 3D ontwerpen en duurzaamheid werken de leerlingen met echte materialen en technieken uit de praktijk.

Kennismaken met techniek
Eén van het Xperiences is het Energietransitiehuis waar kinderen het traditionele installatiewerk zien en leren zij nieuwe manier van energie opwekken en installatietechniek in- en rondom het huis.

Maar ook robots nemen een steeds grotere plek in binnen de samenleving. De kinderen besturen tijdens TechniekDock de lasrobot en ontdekken de mogelijkheden van deze robot. Daarnaast maken ze kennis met de nieuwste manieren van educatie en augmented reality.

TechniekDock wordt georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Een hybride leeromgeving waar onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken aan de technologie van de toekomst. Tot aan de zomervakantie komen er 50 groepen van diverse basisscholen uit de Drechtsteden naar alweer de 6e editie van TechniekDock

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Arriva. Door deze samenwerking hebben alle deelnemende scholen de mogelijkheid om gratis met het openbaar vervoer van Arriva naar de Duurzaamheidsfabriek te komen. Bij Arriva staat duurzaamheid hoog in het vaandel en in Nederland rijden momenteel al 44 elektrische Arrivabussen rond. Op deze manier maken de kinderen op hun reis naar TechniekDock al kennis met de nieuwste huidige technische ontwikkelingen.

 Terug naar nieuwsoverzicht