Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 29-05-2014


Onderzoek op drie locaties naar asbestverontreinigingIn de Regulushof in Sterrenburg is vorige maand in een aantal plantvakken asbestverontreiniging aangetroffen (zie persbericht 24 april). In 2008 heeft daar een herinrichting plaatsgevonden. Het vermoeden bestaat dat bij een deel van de grond, die toen in de plantvakken verwerkt is, asbestverontreiniging is meegekomen. Deze grond maakte onderdeel uit van een grotere partij en de gemeente onderzoekt momenteel ook of er op andere locaties asbestverontreiniging aanwezig is.

Uit onderzoek blijkt dat een deel van deze partij grond verwerkt is in plantvakken in de Spuiboulevard en Keteldiep en een wegberm in de Burgemeester Jaslaan. De gemeente wil ook hier bodemonderzoek doen om te controleren of deze grond asbestverontreiniging heeft. Indien asbestverontreiniging wordt aangetroffen zullen passende maatregelen getroffen worden.

Onderzoek
De plantvakken worden op voorhand niet afgezet. Op de locaties die buiten de Regulushof zijn onderzocht, is tot nu toe geen asbestverontreiniging aangetroffen. Pas als verontreiniging wordt aangetroffen, worden maatregelen genomen. Strukton Milieutechniek uit Breda zal het onderzoek in opdracht van de gemeente uitvoeren. Het bedrijf doet een visuele inspectie, maakt proefgaten en neemt grondmonsters. De grondmonsters worden in een laboratorium geanalyseerd. Mocht uit onderzoek van Strukton blijken dat er asbestverontreiniging aanwezig is, worden gepaste maatregelen getroffen.

Strukton Milieuadvies gaat het oriënterend bodemonderzoek uitvoeren vanaf maandag 2 juni. De resultaten hiervan zijn waarschijnlijk in de derde week van juni bekend. Omwonenden worden daar vervolgens zo snel mogelijk over geïnformeerd.


Terug naar nieuwsoverzicht