Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 20-01-2014


Ondernemers overlegden over vrije tijdsbesteding in de regio


Ruim dertig vrije tijdsondernemers uit de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden hebben met elkaar gesproken over de mogelijkheden om deze sector in beide regio’s te vergroten. Dat gebeurde in het Dordrechts Museum. De branche vrijetijdseconomie is een belangrijke sector voor de werkgelegenheid. Het creëert banen in hotels, restaurants, personenvervoer, terwijl ook de watersport een arbeidsintensieve sector is. Ook is de regio goed bereikbaar en heeft tal van toeristische trekpleisters. Denk aan de molens, slot Loevestein, Nationaal Park De Biesbosch, het Glasmuseum, landgoed Mariënwaerdt, het Baggermuseum, de historische binnenstad van Dordrecht en het oud-Hollands landschap.

Het was burgemeester drs. A.A. M. Brok, voorzitter van de Drechtsteden, die nadrukkelijk wees op de kansen die de regio’s bieden. ,,Onze uitgangspositie is kansrijk. Wij hebben de infrastructuur, wij hebben de ondernemers, wij hebben overheden die er groot belang aan hechten en wij hebben de iconen die ertoe doen”, aldus Brok.

Aan het eind van de bijeenkomst, waar verschillende sprekers nadrukkelijk de kansen voor meer recreatieve ontwikkelingen onderstreepten, wees Joep Thönissen, directeur van RECRON, de branchevereniging waarbij 2.200 recreatieondernemers zijn aangesloten, op een atlas met concrete tips voor ondernemers, voor marketing, communicatie en tal van praktische zaken, waarbij de vraag van de recreant leidend is. Zijn aanbeveling: ,,Zie elkaar niet als concurrent, maar als collega’s”.


Terug naar nieuwsoverzicht