Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 16-07-2019


Ondernemers in gesprek met samenleving over maatschappelijke rol

Komende maanden gaan VNO - NCW en MKB - Nederland het land in. Doel is om in zogeheten dialoogsessies te spreken met talloze werknemers, ondernemers (van klein tot groot), experts, managers en tal van andere groepen uit de samenleving over hoe zij kijken naar de maatschappelijke rol van bedrijven. Dit zogeheten Brugproject komt voort uit een eerste analyse die begin dit jaar is besproken in de besturen van de twee ondernemingsorganisaties.

In deze analyse kijken de organisaties zelf kritisch naar thema's als werkzekerheid, migratie, inkomens en megatrends en de opkomst van nieuwe platformen. Ook de kritiek van de afgelopen jaren op fr rol van grote bedrijven komt in de analyse uitgebreid aan bod. De analyse wordt op dit ogenblik nog verder uitgewerkt. Hoewel het vaak ook gaat om wereldwijde ontwikkelingen willen de organisaties met de gesprekken scherper in kaart brengen wat zij zelf kunnen doen aan de spanningen die er zijn in de samenleving.

Naast dialoogsessies in de regio gaan de organisaties, als onderdeel van het Brugproject, ook een kwantitatief onderzoek onder bedrijven doen.

Omzet van winkels omhoog
Winkeliers hebben in de maand mei 3.1 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, gepubliceerd in het Alg. Dagblad. De verkopen stegen met 2.8 procent. In de non - foodsector groeide de omzet met3.5 procent, maar online werd echter 19.6 procent meer omgezet.Terug naar nieuwsoverzicht