Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 06-04-2018


Ondernemers: ,,Drastische aanpassing verlofplannen gewenst”

MKB – Nederland, en VNO – NCW willen een ander partnerverlof dan het kabinet nu voorstelt. Dat hebben ze laten weten aan minister koolmees (SZW) bij de consultatie van het wetvoorstel WIEG (Wet Invoering Geboorteverlof) voor extra partnerverlof.
,,Wij wijzen het wetsvoorstel WIEG in deze vorm volstrekt af”, aldus de ondernemersorganisatie. ,,In de eerste plaatst duwt het de rekening van het extra verlof na een geboorte weer eenzijdig bij de werkgevers door de bus. Met name kleine werkgevers zijn hiervan de dupe. Dit terwijl de hele samenleving profiteert en het dan ook uit de algemene middelen gefinancierd zou moeten worden.

Daarnaast maakt WIEG zaken voor werkgevers en werknemers niet simpeler, maar introduceert het juist weer een nieuwe regeling i neen verlofstelsel dat al complex is”. In het wetsvoorstel WIEG van de minister draaien de werkgevers op voor alle kosten van de vijf dagen kraamverlof die het kabinet voorstelt. Via een premie betalen ze ook nog een keer de kosten voor het aanvullende geboorteverlof van maximaal vijf weken tegen 70 procent van het salaris.

,,Wij zijn voor een beter en ruimer partnerverlof. Het kan alleen ‘slimmer en beter’ dan met het wetsvoorstel WIEG”, aldus de werkgeversorganisaties. Volgens is in de Sociaal Economische Raad (https://vno – ncw.nl/ meer – informatie/ser - vereenvoudiging – ver – verbeter – verlof – na – geboorte – kind) ook al een goed voorstel ontwikkeld, dat gedragen wordt door alle vakbonden, kroonleden en de werkgevers


Terug naar nieuwsoverzicht