Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 14-12-2020


Onderhoudsbranche presenteert groot van - baan - naar - baanplan

Opleiding, begeleiding en ceen baangarantie voor 5000 mensen die als gevolg van de coronacrisis hun baan (dreigen te) verliezen. Dat is in het kort het van baan - naar - baanplan van OnderhoudtNL, dat voorzitter Henk den Boer, samen met Jacco Vonhof van MKB - Nederland in Den Haag heeft aangeboden aan minister Koolmees.,,Heel stoer dat dit plan uit een MKB-branche komt, zegt Vonhof. Volgens hem is er in deze branche In de onderhoudsbranche is veel vraag naar nieuw talent en die zal toenemen als we investerend uit de crisis willen komen.

Dit plan slaat een mooie brug tussen mensen die hun baan dreigen te verliezen en ondernemers die staan te springen om vakkrachten en bereid zijn daarin te investeren, aldus de initiatiefnemers. Ook minister Koolmees vindt het een mooi initiatief. "Het helpt mensen van werk naar werk en is precies wat Nederland nodig heeft", aldus de bewindsman. Voor kandidaten die naar de onderhoudsbranche willen overstappen, zijn er drie basisopleidingen mogelijk: schilderen, allround medewerker en middenkader/management.

Tijdens de basisopleiding wordt de kandidaat betaald door de 'oude'  werkgever en de kosten voor het plan krijgt deelfinanciering vanuit de bedrijfstak en het sociaal plan van Koolmees


Terug naar nieuwsoverzicht