Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 22-10-2018


Nieuwe aanjager: 'Actieagenda Beter Aanbesteden'

Onder leiding van de nieuwe aanjager Karsten Klein gaan ondernemers en overheidsorganisaties zoals gemeenten gezamenlijk verder met 23 acties om de praktijk van aanbesteden te verbeteren. Inmiddels zijn er acht punten gerealiseerd van het de Agenda Beter Aanbesteden die in februari dit jaar is overhandigd.

Gereed zijn onder andere voorstellen om het onnodig samenvoegen (clusteren) van opdrachtgevers verder tegen te gaan, zodat ook het MKB meer kansen heeft op deze opdrachten. Nederlandse gemeenten spenderen gemiddeld bijna de helft van hun budget aan inkoop van bijvoorbeeld groenonderhoud, openbare verlichting of straatborden.

In totaal besteedt de overheid jaarlijks voor 73 miljard euro aan. Als dit op een goede manier gebeurt, levert dit extra groeimogelijkheden op voor ondernemers. De gezamenlijke actieagenda is tot stand gekomen in regionale en landelijke teams met ondernemers, inkopers van bijvoorbeeld gemeenten, brancheorganisaties zoals VNO – NCW en MKB – Nederland , de VNG en aanbestedingsjuristen.Terug naar nieuwsoverzicht