Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 14-01-2020


Mona Keizer op de bres voor kleine winkelier in winkelcentrum Sterrenburg

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken wil kleine winkeliers zoals in de wijk Sterrenburg via een nieuw wetsvoorstel beschermen tegen gedwongen openstelling op zondag of andere dagen. Dat heeft de staatssecretaris geantwoord op Kamervragen van Eppo Bruins van de ChristenUnie.

Het Kamerlid is, aldus het AD/De Dordtenaar, in de bres gesprongen voor kleine winkeliers die gedwongen moeten verhuizen van wegen de verbouwing en uitbreiding van het winkelcentrum Sterrenburg. De schoenmaker in dit centrum plus een vestiging van Multivlaai zijn bang dat ze een kleinere winkel krijgen tegen een hogere huur, nadat dit winkelcentrum is gerenoveerd. Ook zou de huurprijs, een contract met slechtere voorwaarden of open moeten op dagen dat ze dat willen, in hun nadeel uitpakken.

Volgens Keijzer zal het centrum na de verbouwing meer bezoekers trekken waardoor de winkeliers een hogere omzet draaien. Daarom moet volgens de staatssecretaris bij een gedwongen verhuizing Wereldhave, eigenaar van het winkelcentrum, de ondernemers een redelijk aanbod doen. De animo voor de zondagopenstelling is klein in Sterrenburg. Eerder dreigde Wereldhave echter met dwangsommen als de winkeliers niet meededen. Volgens Keijzer zou de winkeliersvereniging hier in theorie toe kunnen besluiten als de meerderheid voor is. In har nieuwe wetsvoorstel krijgen individuele winkeliers daarom instemmingsrecht, waardoor de openingstijden niet voor hun gelden.Terug naar nieuwsoverzicht