Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 02-10-2017


Maritieme handelsmissie Varna goed voor ondernemers

Op 1 oktober 2017 reist een Nederlandse handelsdelegatie af naar Varna, de grootste stad van Bulgarije. Het gaat om een handelsmissie van en voor maritieme bedrijven. Met de missie, die georganiseerd wordt door Netherlands Martime Technology, profileren de Drechtsteden zich als de maritieme topregio. 

 

De Drechtsteden kijken voor het versterken van de maritieme sector over hun grenzen heen door internationale betrekkingen te gebruiken en bij deze missie ook maritieme bedrijven uit heel Nederland te betrekken. 

 

Interessant voor onze regio

Vanwege de goede bestuurlijke contacten tussen Dordrecht en Varna, die een stedenband met elkaar hebben, reist wethouder Rinette Reynvaan namens Dordrecht en de Drechtsteden af naar Bulgarije. Maritieme bedrijven uit Nederland hebben aangegeven dat een handelsmissie naar Bulgarije zeer interessant voor hen is. Varna is van oudsher een belangrijk, maritiem economisch centrum. De Bulgaren hebben en houden al jaren een concurrentievoordeel op lokale en wereldwijde markten.'

 

Bestuurlijke banden goed voor bedrijfsleven
Dordrecht heeft sinds 2001 een stedenband met Varna en de Drechtsteden zetten hun contacten graag in om de maritieme sector in onze regio nog sterker te maken. Vorig jaar vierden Dordrecht en Varna het 15-jarig jubileum van hun stedenband en bezochten twintig Bulgaarse maritieme ondernemers de Drechtsteden. Deze keer treedt Varna als gastheer op.

 

Overeenkomsten

Bulgaarse scheepsbouw- en scheepsreparatiewerven bedienen de maritieme en offshore-industrie. Hun expertise strekt zich uit van zeeschepen en tankers tot vissersvaartuigen en plezierschepen. Ze ontwerpen, bouwen en repareren. Wethouder Reynvaan: 'We hebben in dat opzicht veel met elkaar gemeen en kunnen veel voor elkaar betekenen.'

 

Kennis uitwisselen en zaken doen

In Varna worden ook allerlei drijvende voorzieningen gebouwd. Bijvoorbeeld drijvende parkeerplaatsen, hotels en ziekenhuizen. Ook vindt er veel onderzoek plaats. Heel interessant dus, ook voor ondernemers in onze regio. De handelsmissie is niet alleen bedoeld om van elkaar te leren. Maritieme bedrijven uit de Drechtsteden en elders in het land met internationale ambities kunnen goede contacten leggen met bedrijven in Bulgarije en kijken of er mogelijk zaken kunnen worden gedaan.

 

Programma

Op het programma staat onder meer een bezoek aan vijf scheepswerven en meerdere, maritieme designbureaus. Tussendoor zijn er veel contactmomenten voor Nederlandse en Bulgaarse ondernemers. De kleine bestuurlijke en ambtelijke vertegenwoordiging van de Drechtsteden en van de gemeente Dordrecht, een afvaardiging van het NMT en een aantal maritieme bedrijven keren 4 oktober terug uit Varna.

 

Via twitter @DrechtstedenReg kunt u de handelsmissie volgen.


Terug naar nieuwsoverzicht