Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 07-09-2018


Krachtenbundeling in strijd tegen mobiele bendes

Minster Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft het startsein gegeven voor intensievere landelijke samenwerking in de strijd tegen mobiele bendes. Detailhandel Nederland, de politie en het Openbaar Ministerie bundelen de krachten om ondernemers te helpen in de strijd tegen rondtrekkende, vaak internationaal opererende bendes.

Deze bendes maken zich schuldig aan verschillende vormen van inbraken en diefstallen, zoals winkeldiefstal. Deze integrale aanpak is vastgelegd in een convenant ondertekend door vertegenwoordigers van politie, OM en Detailhandel Nederland. ,,Georganiseerde winkeldiefstallen door mobiele bendes zorgen voor veel overlast en hoge kosten. Door onze krachten te bundelen en goed te registreren kunnen we deze vorm van criminaliteit beter en eerder onderkennen waardoor wij effectiever zijn in de opsporing”, zegt desgevraagd Frans Kooiman, hoofd dienst regionale informatie organisatie (DRIO).

Mobiel Banditisme is een fenomeen waarbij rondreizende, internationale groepen criminelen zich bezighouden met (gewelddadige) delicten, zoals diefstal, overvallen en inbraak. Door goede samenwerking hoopt de Taskforce Mobiel Banditisme Nederland onaantrekkelijker te maken voor opererende bendes.


Terug naar nieuwsoverzicht