Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 28-04-2021


Koninklijke Onderscheiding voor oud-DOV bestuurslid Joanneke van Benthem

Op maandag 26 april verblijdde burgemeester Wouter Kolff 19 gedecoreerden met een Koninklijke Onderscheiding, waaronder oud-DOV bestuurslid Joanneke van Benthem. Ze werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester gaf in zijn toespraak over Joanneke het volgende aan:
In 1992 startte mevrouw Van Benthem haar vrijwillige activiteiten als voorzitter bij de Stichting Dominicus Savio, is ze betrokken geweest bij het Sint Laurentinstituut en is vanaf 2002 secretaris bij de Stichting Sint Clara. Deze drie stichtingen hebben een kerkelijke achtergrond en staan onder bescherming van het bisdom Rotterdam. Dit betreft ook het werkterrein van de Stichtingen. Maar ook in Dordrecht heeft mevrouw Van Benthem vrijwillige activiteiten ontplooid. Ze maakte onder andere deel uit van het bestuur van de Dordrechtse Ondernemersvereniging en is 10 jaar raadslid namens de VVD fractie geweest. Bij de Vereniging Dordrechts Museum heeft zij zich vooral ingezet voor leden- en sponsorwerving. Ruim 10 jaar heeft mevrouw Van Benthem de Stichting voor Kinderopvang in de Drechtsteden geadviseerd en de Raad van Toezicht bijgestaan. Bij de Stichting Babyhuis Dordrecht en de Stichting De Beschermde Wieg ondersteunt mevrouw Van Benthem de voorzitter o.a. bij overlegvormen met belangrijke stakeholders waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de professionalisering van dit zorgconcept.

Zie https://www.dordrecht.net/nieuws/twintig-koninklijke-onderscheidingen-in-dordrecht-2021-04-26 voor het volledige bericht.Terug naar nieuwsoverzicht