Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 27-09-2019


Koninklijke Horeca Nederland: ,,Teleurgesteld in uitspraak Hoge Raad over rookverbod'

In een eerste reactie laat Koninklijke Horeca Nederland weten ,teleurgesteld' te zijn in de uitspraak van de Hoge Raad om rookruimte in alle horecazaken te verbieden. "Dit gaat ten koste van de gastvrijheid en vele tienduizenden euro's investeringen worden teniet gedaan", aldus de belangenorganisatie Volgens het gerechtshof in Den Haag zijn rookruimtes in strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie. Koninklijke Horeca Nederland heeft laten weten de uitspraak verder te gaan bestuderen. Ongeveer 25 procent van de cafés en discotheken in Nederland heeft al een aparte rookruimte.

Minder bezoekers in de binnensteden
In praktisch alle binnensteden loopt het aantal bezoekers in de hoofdwinkelstraten terug. De cijfers van het onderzoeksbureau Citytraffic geven hierover een duidelijk voorbeeld. De landelijke tendens is al 3 jaar dalend. Volgens de onderzoekers besteden bestuurders en ondernemers steeds meer gelden aan activiteiten of evenementen om het aantal bezoekers in de binnenstad te laten groeien.

 

Het ene evenement is uiteraard succesvoller dan het andere, maar investeringen in beleving, attractie, inspiratie, verleiding en plezier lijkt een uitstekend antwoord op de afnemende bezoekersaantallen in de winkelstraten. Gemeenten zullen de evenementen en de effecten ervan wel haarfi8jn in beeld moeten hebben. Doorgaan met druk bezochte evenementen en proberen succesvolle evenementen te laten groeien, lijkt het advies


Terug naar nieuwsoverzicht