Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 09-07-2018


Kabinet trekt 200 miljoen uit om knelpunten MKB weg te werken

Kabinet trekt 200 miljoen uit om knelpunten MKB weg te werken

Het kabinet schiet kleinere bedrijven te hulp bij het optuigen van bijvoorbeeld een eigen app of webshop. Daarvoor, en om andere ‘knelpunten’ op te lossen, is in deze kabinetsperiode 200 miljoen euro beschikbaar. Dat vertelde staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).

Nederland loopt voorop bij het gebruik van nieuwe technologie. Het MKB daarentegen heeft op dat terrein juist een achterstand, bleek onlangs uit onderzoek door de Europese Commissie. Hoewel ruim acht op de tien consumenten online winkelen, biedt slechts 15 procent van de MKB’ers diensten en producten aan op internet.

Ondernemers lopen daardoor veel omzet mis en kunnen niet optimaal meeprofiteren van de economische groei. ,,De economie verandert door bijvoorbeeld digitalisering structureel”, aldus Keijzer. ,,Dat merken veel ondernemers, maar vooral de kleinere hebben vaak niet de tijd en de expertise om hier Adequaat op in te spelen”. Naast digitalisering noemen veel MKB – ondernemers ook het vinden van geschikt personeel 3en het aantrekken van financiering als knelpunten.

MKB – Nederland is tevreden over het pakket dat zich specifiek op kleinere ondernemingen richt. ,,Dat is winst”, vindt directeur Leendert – Jan Visser van de brancheorganisatie. ,,Het is goed dat er nu geld wordt uitgetrokken voor de toepassing van nieuwe technologie. Daar kan het MKB echt van profiteren”.


Terug naar nieuwsoverzicht