Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 17-02-2014


Innovatie en hoger onderwijs in Dordrecht en Drechtsteden


BEGIN! Dat is het bindend begrip in Dordrecht. Startpunt voor ondernemen, broedplaats voor groei, samenwerking en onderscheidend vermogen. De gemeente Dordt wil deze profilering in de Drechtsteden versterken met verbindingen naar het hoger onderwijs. Verbindingen die direct iets opleveren voor bedrijven, gemeenten en onderwijs. Hogeschool Holland gaat samen met ondernemers en ondernemende studenten uit de regio Drechtsteden onderzoeken hoe bestaande initiatieven versterkt kunnen worden en hoe de vraag naar en het aanbod van het hoger onderwijs nu en in de toekomst verbonden kunnen worden.

Hoe?

Hoe gaan ze dat doen? Samen met gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen zetten de initiatiefnemers kansen en mogelijkheden op een rij. Ze delen kennis over leren, innoveren en samenwerken op een rij. Het gaat om het delen van kennis over leren, innoveren en samenwerken en werken met ondernemers en ondernemende studenten aan hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden: Learning by doing business. Aanpakken dus! Parallel hier aan onderzoeken de samenwerkende partijen wat de beste vorm van onderwijs is die past bij de kenmerken van bedrijven uit de Dordtse regio.
De behoefte aan hoger onderwijs en het aanbod van dat onderwijs komen zo bij elkaar.

Eerste masterclass

Op dinsdag 25 februari wordt de eerste bijeenkomst gehouden. Daar zal Frans van der Reep, lector Digital World, een masterclass verzorgen en zijn visie geven op innovatie en onderwijs en ook voorbeelden geven van succesvolle bedrijven en innovaties. Het succes van bedrijven, onderwijs en ook de overheid wordt in toenemende mate bepaald door de wijze waarop samenwerking wordt vormgegeven. In totaal zijn er vier informatieve bijeenkomsten gepland. Daar zijn ondernemers, studenten, bedrijven en organisaties uit Dordrecht en de regio Drechtsteden van harte welkom. De bijeenkomsten vinden plaats bij de Wereldwaag, Wijnstraat 237 in Dordrecht. Aanmelden voor meer informatie kan via Mirjam.louter@inholland.nl


Terug naar nieuwsoverzicht