Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 10-08-2020


Horeca verbaasd over nieuwe verscherping horecaregels

Er gelden weer strengere regels voor bezoek aan de horeca. Dat heeft premier Rutte bekend gemaakt. Cafés en restaurants bezoeken mag nog steeds, maar iedereen moet binnen én buiten een plek reserveren.

Bezoekers moeten op hun toegewezen plek blijven zitten en iedereen moet aan de deur haar of zijn contactgegevens afgeven om een bron - en contactonderzoek mogelijk te maken in geval van een besmetting.''Ik ben wederom verbaasd", reageert Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. "Tot vandaag hebben we altijd gehoord dat het verzamelen van gegevens tegen AVG (de wet rondom persoonsgegevens) verboden is"

Horeca verbaasd

Cafés en restaurants bezoeken mag nog steeds , maar iedereen moet binnen én buiten een plek reserveren. Dat kan van tevoren, maar mag ook ter plekke Bezoekers moeten op hun toegewezen plek blijven zitten en iedereen moet aan de deur haar of zijn contactgegevens afgeven om een bron - en contactonderzoek mogelijk te maken in het geval van een besmetting. Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vraagt zich overigens af waarom deze strengere regels alleen gelden in de horeca. ''Waarom niet in supermarkten of het openbaar vervoer? We hebben met elkaar de verantwoordelijkheid die gedragsregels in acht te nemen. Om nu specifiek de horecaondernemer de dupe te laten zijn, lijkt mij niet de goede weg'', aldus de voorzitter.


Terug naar nieuwsoverzicht