Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 17-01-2018


Havenbedrijf: 'Hoge windmolen niet bouwen'

Het havenbedrijf Rotterdam heeft voor de tweede maal verzet aangetekend tegen de bouw van een 120 meter hoge windmolen op het Duivelseiland in de Dordtse Zeehaven. Volgens een woordvoerder van dit bedrijf remt deze molen de uitgifte van lege en nieuwe bedrijfsterreinen. Volgen het AD/De Dordtenaar zeggen veel directies dat ze, als die molen er zou komen, er niet willen zitten.

Deze bezwaren worden ondersteund door de Werkgevers Drechtsteden, de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) en de Federatie van ondernemersverenigingen Drechtsteden. Allen vinden dat de bedrijvigheid in het gebied onnodig wordt beknot door de geplande windmolen. Initiatienemers HVC en Drechtse Wind voelen zich nu overvallen door de bezwaren.

Ze stellen dat het Havenbedrijf en de ondernemers eerder aan de bel hadden kunnen trekken. HVC en Drechtse Wind vermoeden dat het Havenbedrijf bezig is met een lobby om bedrijven en overheden te mobiliseren. Dion van Steensel, directeur van HHC, over deze gang van zaken: ,,Dit is onze grond en daar willen we graag een windmolen neerzetten”, stelt hij met nadruk.


Terug naar nieuwsoverzicht