Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 27-02-2018


Gerben Baaij: ,,Winkels in de binnenstad langer open houden”

De winkels in de Dordtse binnenstad moeten langer open blijven. Daarvoor pleit Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing in het AD/De Dordtenaar. Als Dordrecht een belangrijke winkelstad wil blijven in de regio, moet er volgens hem snel actie worden ondernomen.

Baaij pleit ervoor om de winkels op donderdag, vrijdag en zaterdag tot maximaal 19.00 uur ’s avonds open te houden. Door langer open te blijven, zullen consumenten volgens Baaij langer in de stad blijven. Wat hem betreft komt er snel een proef. ,,Ik zie voor me dat minstens zestig winkeliers meedoen.

Zij moeten dan beloven dat ze het ministens één jaar volhouden, anders heeft het geen zin. Vervolgens wil Baaij de deelnemende winkeliers ondersteunen met een stevige pr campagne. Hoewel niet alle winkeliers positief op zijn plan reageren, reageert DOV voorzitter Anneke Maagdenberg positief op het plan. ,,Wij pleiten al jaren voor zo’n proef en staan er heel positief tegenover. Volgens haar is de koopavond op donderdag een achterhaald fenomeen. ,,Verleng de winkeltijden om de klant tegemoet te komen. Mensen willen wat anders dan vroeger”, aldus Maagdenberg.


Terug naar nieuwsoverzicht