Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 16-11-2020


Eindejaarsgeschenk gemeente

Beste Dordtse winkelier, horecaondernemer,

De feestdagen komen eraan. Een tijd van bezinning, van geven en aandacht voor elkaar. Juist in dit bijzondere jaar, met voor velen van u uitdagende tijden, willen wij daarin als gemeente Dordrecht ook een gebaar maken. Dat doen we door onze medewerkers te stimuleren hun eindejaars-attentie lokaal te besteden, bij u als ondernemer.

Via deze actie en een gelijktijdige campagne, willen we in dezelfde periode aandacht vragen voor lokale inkoop. We zijn er namelijk enorm trots op hoe onze middenstanders en horecaondernemers met creativiteit, lef en energie hun bedrijven door deze stormachtige periode heen weten te loodsen. Daar dragen we graag aan bij. De campagne, gericht op consumenten en bedrijven, wordt ontwikkeld samen met de winkeliersverenigingen en de POBD.

Voordat we onze plannen met het eindejaarsgeschenk verder concretiseren, willen we langs deze weg eerst uw interesse peilen.

Het gaat om ongeveer 1100 medewerkers en zo mogelijk nog meer die een bedrag van € 35 pp te besteden krijgen. De bedragen kunnen verdeeld worden over meerdere aankopen. Voor de eindejaarsgeschenken willen we gebruikmaken van het online bestelsysteem van "Gifty". Hierbij komt de gebruikelijke commissie voor rekening van de gemeente, zodat de besteding volledig bij u als ondernemer terecht komt.
Om als ondernemer mee te kunnen doen zijn er wel een aantal voorwaarden:

• U bent zelfstandig ondernemer in de horeca of retail in Dordrecht in de binnenstad of één van onze wijkwinkelcentra.
• Uw onderneming is geen landelijke supermarkt keten.
• U biedt aan om aan huis te leveren. Indien u een horeca-ondernemer bent, biedt u in ieder geval voor Dordrecht de mogelijkheid voor levering aan huis aan.
• Om de cadeaubonnen te verzilveren is bij voorkeur een WooCommerce of Magento 2 webshop nodig. Hiervoor is een plugin beschikbaar.
Gebruikt u een ander platform, dan moet er via de Gifty-API een koppeling tot stand gebracht worden. Eventueel kunnen de bonnen ook telefonisch of via e-mail verzilverd worden. Voor meer info: http://business.gifty.nl/verzilveren?video (Los hiervan bieden wij de komende jaren samen met het Drechtsteden Ondernemerscentrum de MKB Digitale Werkplaats aan. Hier kan het regionale MKB gratis ondersteuning en advies krijgen op alle facetten van het online ondernemen. Hierover volgt later meer informatie).

Graag horen we uiterlijk op 20 november of u interesse heeft om deel te nemen. U kunt dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar n.kwakernaak@dordrecht.nl. Gelieve bij het onderwerp van de mail "Eindejaarsgeschenk gemeente" aan te geven. Wij laten u dan uiterlijk 24 november weten of er voldoende interesse is om het plan door te zetten.

Gemeente Dordrecht

Maarten Burggraaf
Wethouder Economie en Ondernemen

Terug naar nieuwsoverzicht