Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 10-01-2020


Een mooi nieuwjaarsfeest

In een feestelijke en ontspannen sfeer hebben de leden van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) het nieuwe jaar ingeluid. Dat gebeurde traditie getrouw in het Postillion Hotel, waar voorzitter Anneke Maagdenberg de aanwezigen een hartelijk welkom toeriep. Maar voor haar ook het moment om enkele ter zake doende opmerkingen te maken. Zo noemde ze het jaar 2019 een Evenementenstad. ,,Maar laten we proberen om die te continueren, met ruimte voor inbreng van ondernemers", aldus haar oproep.

Reden ook voor haar om bij de geplande activiteiten, die in het teken staan van 800 jaar Dordrecht, toch vooral de ondernemers te betrekken.
,,Want die willen daarin zeker een rol vervullen. Een mooie stad maak je immers met elkaar en een feestje vier je ook met elkaar. Dus een actieve rol voor onze leden en dat geldt voor de hele stad. Binnenstad, wijken en bedrijventerreinen", aldus de voorzitter.

 


Positief
Blij was ze ook met een aantal positieve ontwikkelingen in de binnenstad, zoals appartementen in het V & D pand met winkels en horeca in de plint, mooie appartementen in het ING - pand en plannen voor een nieuw hotel in het Lindershuis. ..Dit zijn allemaal investeringen die de aantrekkelijkheid en de leefbaarheid van de binnenstad absoluut ten goede komen", zo betoogde ze. Maar de DOV blijft zich wel grote zorgen maken over de bereikbaarheid van de binnenstad. Ze noemde onder meer de "knip" in Spuiboulevard het slechtste idee voor de binnenstad. ,,De detailhandel en de horeca moet om hun omzetten te behalen alle zeilen bijzetten en zijn dus afhankelijk van goede bereikbaarheid. Aanrijden vanaf de Burgemeester de Raadtsingel draagt daar niet aan bij", onderstreepte Anneke met nadruk.

Leefbaar
Vervolgens onderstreepte ze het het thema van vorig jaar: "Je bent niet alleen". Een oproep om blijvend aandacht en zorg te hebben voor mensen die wel eenzaam en alleen zijn; omzien naar elkaar", aldus Maagdenberg.
,,Want met elkaar maken we immers een mooie en leefbare maatschappij".

Vervolgens gingen burgemeester Kolff en Maagdenberg met elkaar in gesprek over een aantal actuele maatschappelijke onderwerpen. Opvallend daarbij was dat Kolff de Dordtenaren opriep toch wat groter te kijken naar het jaar 2030. Volgens hem een route die juist daarom de nodige ingrepen vraagt in de stad. Zo niet, dan is dat volgens hem kortzichtig.
,,Uiteindelijk gaat het om het hele plaatje", onderstreepte hij de noodzaak van nieuwe verkeersmaatregelen.

 


Extra aandacht
Ook de wethouders Burggraaf, Van der Linden en Heijkoop kwamen nog even aan het woord om enkele onderwerpen toe te lichten. Zo weten we dat de belangstelling voor vestiging op het industrieterrein Kil 4 goed is. Dat er alles aan wordt gedaan om de verkeersstroom tijdens de renovatie van de Wantijbrug goed te laten verlopen en riep Peter Heijkoop de ondernemers met nadruk op om kwetsbare werknemers extra aandacht te geven. Desnoods in samenwerking met de sociale dienst. Zijn pleidooi:
omzien naar elkaar! Al met al een zinvol nieuwjaarsfeest.


Foto's: Huib KooykerTerug naar nieuwsoverzicht