Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 17-01-2014


Drechtsteden zijn nieuwe hbo-instelling rijker

Da Vinci HBO Drechtsteden erkend als zelfstandig hbo


Dordrecht, 13 januari 2014 - Per 1 januari dit jaar mag het Da Vinci College, als eerste roc in Nederland, nu ook hbo opleidingen aanbieden. Tot voor kort gebeurde dit onder licentie van de Saxion Next Hogeschool, maar nu heeft de minister van OCW de hbo-tak van het Da Vinci College erkend als een zelfstandige instelling voor hoger onderwijs. Groot voordeel van deze erkenning is dat HBO Drechtsteden nu kan gaan uitbreiden met opleidingen die passen bij de behoefte van het bedrijfsleven en de regio, waar thans onvoldoende aanbod voor is binnen andere hbo-instellingen. Ook zal naar regionale samenwerking op het vlak van hoger onderwijs worden gezocht om het hbo verder te versterken.

‘’Deze erkenning zal ook een positieve impuls hebben op het mbo-onderwijs op niveau 4, dat door een doorstroom naar onze eigen hbo-opleidingen alleen maar verder zal worden versterkt. Wij zijn niet alleen trots op de erkenning, maar zien daarin ook een bevestiging van de kwaliteit van ons onderwijs en van de investeringen die we ons de laatste jaren hebben getroost’’, aldus Peter Vrancken, voorzitter van het college van bestuur van het Da Vinci College en voorzitter van het bestuur van de stichting Hoger Onderwijs Da Vinci.

Da Vinci HBO Drechtsteden; ‘perfect match’ tussen student en bedrijf
Da Vinci HBO Drechtsteden, gevestigd aan het Achterom in de historische binnenstad van Dordrecht, kent momenteel twee opleidingen: toegepaste psychologie en ondernemerschap. De ambitie is om al komend schooljaar te starten met nieuwe opleidingen, die net als de bestaande opleidingen particulier worden aangeboden. Sjoerd Wiersma, leidinggevende HBO Drechtsteden, ziet hierin eerder voordelen dan nadelen: ‘’Onze ervaring is dat studenten een investering van hun kant niet als barrière zien, zeker niet als de opleiding speciaal is toegespitst op wat ze graag willen: kwalitatief hoogstaand onderwijs met een directe match met het bedrijfsleven, aangezien zzp-ers uit de branche hier lesgeven. Een betere voorbereiding op je toekomstige loopbaan bestaat er niet.’’ Over welke opleidingen er de komende tijd bij komen, wordt nog nagedacht. ‘’Daarvoor gaan we nu in gesprek met het bedrijfsleven in de regio Drechtsteden, want samen met hen zullen we deze trajecten op moeten starten’’, aldus Sjoerd Wiersma. ’’Op de site van het Da Vinci College kunnen geïnteresseerden alle nieuwe ontwikkelingen volgen.’’Terug naar nieuwsoverzicht