Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 23-10-2018


Drechtse rivieroevers bieden unieke kans voor wonen en werken

Hoe maken we van verlaten industrieterreinen en verpauperde havenkades weer vitale gebieden en zorgen we dat er voldoende ruimte ontstaat voor een forse woningbouwopgave? Hoe creëren we ondertussen een uniek en eigentijds stedelijk milieu waar het riant wonen is lang het water, waar ruimte is voor innovatief ondernemen en ook gedacht is aan vernieuwd openbaar vervoer over water?

In de Drechtsteden kan het! Dat blijkt uit de plannen die de regio met steun van de provincie, ondernemers uit de regio en andere partners heeft ingediend bij het Rijk. In deze zogenaamde Regio Deal doet de regio een voorstel aan het Rijk om Drechtstedelijke rivieroevers in vier gemeenten te ontwikkelen.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht daarover: ,,De Drechtsteden bieden een unieke mogelijkheid om jongeren en hoogopgeleiden te trekken. Met de ontwikkeling van de rivieroevers ontstaat een interessant gebied voor wonen, bedrijvigheid en recreatie. En dat alles binnen het vijfde stedelijke gebied van Nederland”.


Terug naar nieuwsoverzicht