Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 18-09-2017


DOV viert 115-jarig bestaan feestelijk

De Dordrechtse ondernemersvereniging (DOV) heeft zaterdag 16 september op feestelijke wijze het 115-jarig bestaan gevierd in schouwburg Kunstmin. Een moment om even achterom te kijken. En dat deed voorzitter Anneke Maagdenberg dan ook. Maar de rode draad die door de avond liep was toch de toekomst.

 

Een bijeenkomst waarin ook burgemeester Wouter Kolff, drie dagen eerder pas in Hollands oudste stad begonnen, zijn visitekaartje af gaf. Volgens de DOV voorzitter een mooie opmaat om zijn ambtsperiode in Dordrecht te beginnen.

 

Samenwerking

Maar even achterom kijkend, wees Maagdenberg er op dat doodgewone winkeliers 115 jaar geleden al begrepen dat samenwerking een sleutel tot succes kan zijn. ,,Ondernemers met een pioniersgeest”, aldus de voorzitter. Die de parallel direct doortrok naar de Drechtsteden. ,,Ook gestart als samenwerking om krachtiger naar buiten te treden. En nu de uitdaging om het niet te laten verworden tot een bureaucratische vergadermoloch”.

 

Toekomst

Maar in Kunstmin wilde Maagdenberg toch vooral vooruit kijken. ,,Want het verleden is vandaag de weg waarop we lopen naar de toekomst”, vervolgde ze haar toespraak. Een toespraak waarin ze de contouren van die toekomst helder aangaf. Haar credo? Samenwerken! ,,Want de technologie vraagt om werkgevers en werknemers die up to date zijn geschoold. En om ondernemers die begrijpen dat nieuwe communicatiemethoden geïntegreerd moeten worden in de eigen onderneming. Maar ook dit: samenwerking, zeker in regionaal verband, is vandaag een onmisbare schakel om als stad en regio herkenbaar te zijn op landelijk niveau”.

 

Blij was Maagdenberg ook met de band tussen de ondernemers met de gemeente Dordrecht in Zuid – Afrika. Dus riep ze haar leden op eventueel volgend jaar met een grote delegatie deze plaats opnieuw te gaan bezoeken. Overigens waren enkele ondernemers uit dat land in Kunstmin aanwezig.

 

In de etalage

Hierna kreeg burgemeester Kolff het woord. En hij zijn visitekaartje duidelijk af. ,,Ik zal me hier eerst moeten bewijzen, maar samenwerking is noodzakelijk. Daarom bied ik ondernemers altijd een uitgestrekte hand”. Toch beklemtoonde hij dat ook in regionaal verband overleg en samenwerking noodzakelijk is. En wat zijn idealen zijn maakte hij evenzeer duidelijk: Dordrecht in de etalage zetten. Kolff was evenzeer duidelijk toen hij opmerkte dat zijn verkenningstocht in Dordt en de regio nog moest beginnen. Al met al een feestelijke avond waarin werd omgezien naar het verleden, maar de toekomst van stad en regio toch centraal stond.


Anneke Maagdenberg begroet burgemeester Kolff en zijn echtgenote (Foto © Rinie Boon)


Met hartelijk applaus werd de delegatie uit Zuid-Afrika begroet (Foto © Rinie Boon)


Terug naar nieuwsoverzicht