Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 16-11-2017


DOV leden ge´nformeerd over Smart City en Smart Privacy

Tijdens een bijeenkomst in het postillion Hotel zijn leden van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) geïnformeerd over de doelstellingen van Smart City Dordrecht en over Smart Privacy, de Europese wetswijzigingen inzake tal van privacyregels. Maar in haar welkomswoord sprak voorzitter Anneke Maagdenberg met waardering over enkele leden van de DOV die in Dordrecht daadwerkelijk handen en voeten geven aan het Maatschappelijk Ondernemen.

 


Hierna vertelde Gea Davids van de gemeente Dordrecht hoe het stadsbestuur handen en voeten wil geven aan Smart City Dordrecht. Doel is om inwoners van de stad, en vooral ook ondernemers, te inspireren om middels innovatieve ideeën en suggesties de leefbaarheid in de stad te optimaliseren. Dan kan het gaan om ogenschijnlijke kleine initiatieven of om simpele oplossingen die kostenbesparend kunnen zijn. Blijkt zo’n plan een goed en haalbaar project te zijn, dan maakt de indiener kans op een financiële vergoeding uit het innovatiefonds van Smart City. Wie er meer over wil weten kan via de mail smartcity@dordrecht.nl alle informatie krijgen.

 

 

Maar ook mr. Marta Stephanian, verbonden aan het advocatenkantoor Ten Holster/Noordam, hield een interessant betoog. Ze informeerde de DOV leden over de nieuwe Europese wetgeving inzake de privacy die in mei 2018 van kracht wordt. Aan de hand van voorbeelden maakte de juriste de aanwezigen duidelijk dat het goed en noodzakelijk is alle persoonsgegevens goed te documenteren en in kaart te brengen. Nadrukkelijk wees zij er op dat alle verantwoordelijkheid in dit soort zaken bij de burger zelf ligt. Daarom verstrekte ze na afloop aan de aanwezigen een lijst met regels en tips waar iedereen mee te maken krijgt. Al met al een goede informatieve bijeenkomst.

 


 

 

Foto's: Rinie Boon
Terug naar nieuwsoverzicht