Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 18-09-2015


Dordrecht genomineerd voor Evenementenstad van het jaar


Dordrecht is genomineerd voor Evenementenstad van het jaar. Samen met Dordrecht zijn Utrecht, Den Haag, Haarlem en Groningen genomineerd in de categorie voor steden met meer dan 100.000 inwoners. Daarnaast is ook de Kerstmarkt Dordrecht genomineerd in de categorie Beste Publieksevenement. Voor deze prijs zijn ook Le Guess Who, Kerstmarkt Dordrecht, Welcome to the Village, Emoves Eindhoven en de Nacht van de Kaap genomineerd. In 2003 en 2012 was Dordrecht Evenementenstad van het jaar en vele evenementen vielen in het verleden in de prijzen. Een jaar later mocht Dordrecht zich Evenementenstad 2012 noemen. Dit toont aan dat de stad geen eendagsvlieg is.

Dordrecht is een échte evenementenstad en scoort altijd hoog met zijn evenementen tijdens deze verkiezing. Dit komt ondermeer doordat de evenementen voor 90% door vrijwilligers worden georganiseerd. Mensen die hun evenement op handen dragen en die voor de stad Dordrecht échte ambassadeurs zijn. Van prachtige historische evenementen, zoals Dordt in Stoom, de Kerstmarkt en muziekfestivals, zoals het Big Rivers Festival, tot sportevenementen en het nationaal bekende Sinterklaashuis: het hele jaar door vinden er activiteiten plaats voor jong en oud.
De Intocht van Sinterklaas en het bijhorende programma op de diverse podia in de stad was in 2011 genomineerd als Leukste Stadsevenement. Het evenement eindigde op de derde plaats. Nu is de Kerstmarkt genomineerd.

Beoordeling

De kandidaturen voor de Nationale Evenementenprijzen zijn ingezonden door Dordrecht Marketing waar het Evenementenbureau Dordrecht onderdeel van uitmaakt. Binnenkort beoordeelt de vakjury van de Nationale Evenementenprijzen de ingezonden motivaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan. De genomineerde steden gaan nu aan de slag met het opstellen van gedetailleerde documentatie voor het juryberaad. Deze worden gepresenteerd tijdens een jurybijeenkomst. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.

Uitreiking

De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens de tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE), dat op 12 oktober plaats vindt in Theater de NWE Vorst in gastgemeente Tilburg.Terug naar nieuwsoverzicht