Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 03-06-2019


DistriPark Dordrecht op beurzen in Amsterdam en München

De eerste fase van de kavelverkoop van het nieuwe Dordtse duurzame, logistieke bedrijventerrein DistriPark Dordrecht is gestart. Om geïnteresseerde partijen kennis te laten maken met de mogelijke nieuwe vestigingslocatie, is DistriPark Dordrecht komende week prominent aanwezig op twee grote beurzen in Amsterdam en München.De acquisitiemanagers van gemeente Dordrecht staan van 4 tot en met 6 juni op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam en van 4 tot en met 7 juni op de transport- en logistiekbeurs Transport Logistic in München. Op de beursvloer is ruimte om met de acquisitiemanager van de gemeente Dordrecht in gesprek te gaan over de mogelijkheden van vestiging op DistriPark Dordrecht. Zij zullen partijen het gehele proces begeleiden, van het eerste gesprek tot aan het tekenen van het koopcontract en de ingebruikname van het terrein. DistriPark Dordrecht is op de Provada in Amsterdam te vinden in hal 10, stand 28. Op Transport & Logistics München in hal B3, stand 313/414.

Nieuwe banen
Op 18 april maakte wethouder en regionaal portefeuillehouder Economie Maarten Burggraaf samen met Werkgevers Drechtsteden en de Dordrechtse Ondernemersvereniging de nieuwe naam van het bedrijventerrein bekend. Wat eerst Dordtse Kil IV heette, werd toen officieel DistriPark Dordrecht. Inmiddels is er ruimte interesse voor de kavels. Maarten Burggraaf: “We willen meer werkgelegenheid scheppen. We streven naar 4.000 nieuwe arbeidsplaatsen in Dordrecht. De ontwikkeling kan daar een aanzienlijke bijdrage aan leveren.” De verwachting is dat DistriPark Dordrecht kan zorgen voor 2.000 nieuwe banen.

Duurzaam en goed bereikbaar
In totaal is binnen DistriPark Dordrecht 67 hectare beschikbaar, waarbij de kavels variëren in grootte tussen 1,5 en 7 hectare. In de eerste fase wordt 30 hectare uitgegeven. DistriPark Dordrecht is bij uitstek geschikt voor de vestiging van logistieke dienstverleners, e-commerce en e-fulfilment. DistriPark Dordrecht onderscheidt zich door het duurzame karakter, de strategisch goede ligging en de sterke bereikbaarheid over weg en water. Het bedrijventerrein krijgt een eigen op- en afrit op de A16. Daarnaast staat de regio bekend om het hoge arbeidsethos en de ‘hands-on’ mentaliteit van de praktisch opgeleide beroepsbevolking.Terug naar nieuwsoverzicht