Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 21-04-2016


De Drechtsteden gaan op Circulaire Handelsmissie bij dé koplopers van NL!

Cirkellab en Platform Duurzaamheid Dordrecht organiseren op woensdag 18 mei voor de tweede maal een Circulaire Handelsmissie. Dé kans om een kijkje in de keuken te nemen van drie circulaire koplopers in Nederland.

Samen met ondernemers, politici en onderwijsmedewerkers bezoeken de gasten opnieuw – na een succesvolle editie van 2015 – innovatie, circulaire bedrijven om kennis en inspiratie uit te wisselen en verbindingen te leggen in nieuwe ontwikkelingen richting de circulaire economie.

Deze handelsmissie toont hoe bedrijven business maken van circulaire economie, een economisch systeem waar hoogwaardig hergebruik van producten, materialen en grondstoffen centraat staat, en welke kansen er op dit vlak liggen voor bedrijven en gemeenten in de Drechtsteden. Bovendien worden deelnemers middels een pragmatische insteek van de dag zelf uitgedaagd circulaire stappen te ondernemen.

Leren van dé koplopers
Dat zijn: Interface in Scherpenzeel: producent van modulaire vloerbedekking met ambitie. ‘Mission Zero’ én hét schoolvoorbeeld van een circulair bedrijf. Park2000 in Hoofddorp: het eerste bedrijventerrein in Nederland dat helemaal volgens de Cradle to Cradle – principes gebouwd is. BlueCity010 in Rotterdam: een netwerk van zo’n 50 ondernemers die hun businessplannen, grondstoffen en reststromen op elkaar aansluiten.

Praktische informatie

Aanmelden voor de handelsmissie kan tot en met woensdag 11 mei. Via info@cirkellap.nl ontvangt u het aanmeldingsformulier en aanvullende informatie. Snelle beslissers (Early Birds) zijn extra voordelig uit en betalen slechts 45,- ex. BTW per persoon. Reguliere kaarten bedragen 75 euro, ex. BTW. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot maximaal 50 gasten.


Terug naar nieuwsoverzicht