Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 18-11-2016


De DOV levert dekens en matrassen voor bejaarden in Dordrecht Zuid-Afrika

Begin dit jaar was een delegatie ondernemers van de Dordrechtse Ondernemers Vereniging (DOV) , samen met Burgemeester Brok in onze zustergemeente Dordrecht Zuid-Afrika.

De leden van de delegatie bezochten, gezamenlijk en afzonderlijk, ondernemers die kennis en ervaring nodig hebben om ze een stap verder te helpen.

Tijdens dit bezoek was er ook tijd ingeruimd het bejaardentehuis te bekijken. Al snel bleek dat de bejaarden behoefte hadden aan dekens en matrassen om zo hun verblijf te veraangenamen. Het kan immers in Dordrecht ZA flink koud zijn.

Deze week was het dan zover. Met geld dat was ingezameld tijdens de jaarlijkse BBQ van de DOV, zijn er, bij een lokale ondernemer om zo ook nog eens de economie van Dordrecht ZA te stimuleren, dekens en matrassen gekocht. Vervolgens zijn deze spullen overhandigd aan de bewoners van het bejaardentehuis, die hier zichtbaar blij mee waren. De bejaarden krijgen veel liefde, goede zorg en goed eten. Maar de matrassen en dekens waren niet van een kwaliteit die je je ouderen zou gunnen.

De middelen voor deze gift komen uit de opbrengst van de jaarlijkse BBQ voor de leden van de DOV, waarbij veel ondernemers "prijzen" beschikbaar stellen die worden verloot en geveild.

Het is de bedoeling dat er ieder jaar een DOV delegatie naar Dordrecht ZA gaat om daar ondernemers de helpende hand toe te steken. De meereizende ondernemers doen dat allemaal op eigen kosten. De gemeente Dordrecht faciliteert de begeleiding.

Bijgaand foto's van de overhandiging en het bezoek in februariTerug naar nieuwsoverzicht