Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 31-07-2019


Contant geld voor winkeliers hoge kostenpost.

Het afstorten van contant geld is voor winkeliers de afgelopen jaren veel duurder geworden. In sommige gevallen zijn de kosten veertig procent gestegen.

Dat zeggen de belangenorganisaties voor winkeliers Detailhandel Nederland. Bekend is ook dat de consumenten steeds vaker pinnen. Het nieuwe pinnen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een chip in plaats van een magneetstrip, maakt inmiddels veertig procent van het totaal aantal pinbetalingen uit.

Detailhandel Nederland heeft met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) afgesproken dat het nieuwe pinnen tot 2012 geen kostenstijgingen oplevert. Maar het betalen met cash blijkt nu voor winkeliers veel duurder te zijn geworden. ,,De winkelier wordt nu geraakt bij het ontmoedigen van het gebruik van contant geld en niet de consument", aldus een woordvoerder van Detailhandel Nederland.

De organisatie wil overigens de mensen die geld uit de muur halen niet straffen, maar pleit voor positieve prikkels. ,,Als een consument voortaan alleen met de pin betaalt, kunnen de banken een korting geven op de kosten voor een betaalrekening". Reden voor Detailhandel Nederland om het probleem met contant geld in het volgende overleg met de NVB ter sprake te brengen.


Terug naar nieuwsoverzicht