Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 27-01-2017


Bedrijfsbezoeken helpen leerlingen met kiezen van profielkeuze

Ruim 300 leerlingen uit het vmbo bezochten in totaal veertig Dordtse bedrijven. De gemeente Dordrecht wil samen met bedrijven vmbo – leerlingen helpen bij het maken van een betere en vooral ook bewuste profielkeuze. De jongeren maken aan het einde van het schooljaar hun keuze. Zij kunnen kiezen uit bijvoorbeeld de profielen groen, techniek, horeca, zorg en welzijn, bouw en wonen.

 

Jongeren hebben vaak geen (goed) beeld welke soort bedrijven er zijn. Door kennis te maken met het bedrijfsleven, kunnen ze bewuster kiezen.

Investeren
,,Als leerlingen organisaties van binnen hebben kunnen zien en ze hebben kunnen ‘ruiken, voelen en proeven’, hebben ze meer gevoel bij de sector. Ze kunnen dan voor een sector kiezen die beter bij hen past. Ze kunnen geïnspireerd raken en meer gemotiveerd om hun opleiding af te maken, is de gedachte. De jongeren zijn van nu zijn de werknemers van de toekomst. Daarom willen we samen met het bedrijfsleven hierin investeren. Ook investeren we hiermee in onze toekomstige arbeidsmarkt”, zegt wethouder onderwijs, Peter Heijkoop desgevraagd.

Verbeteren
Hij liep daarom zelf mee met twee groepjes leerlingen en bezocht ook enkele deelnemende bedrijven. Een onderneming bezoeken is niet het enige waarmee de jongeren worden voorbereid op het maken van hun profielkeuze. Ze krijgen op school ook loopbaan oriëntatie – lessen. De bedrijfsbezoeken zijn georganiseerd om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Elders in de regio, zoals in Zwijndrecht en Papendrecht zijn deze bedrijfsbezoeken al eerder met succes georganiseerd. De leerlingen komen uit vmbo 2 klassen van het Insula College, het Stedelijk Dalton Lyceum en het Wellant College


Terug naar nieuwsoverzicht