Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 26-11-2014


Avant lanceert site voor kansrijke lokale projecten

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de kantine van de handbalvereniging M.O.K. lanceerde Xandra Hovius van het internetbedrijf Avant dinsdag een online platform voor initiatiefrijke en betrokken Dordtenaren. Een initiatief dat volgens haar ontstaan is door een groot aantal wensen vanuit de samenleving om via Crowdfunding particulieren en bedrijven te interesseren om geld beschikbaar te stellen voor de financiering van een aantal kansrijke, laagdrempelige projecten in de stad een helpende hand toe te steken.

In de afgelopen maanden heeft het team van Avant het project in alle stilte voorbereid en met negen partijen afspraken gemaakt over de aanpak en lancering van het online platform.
Tijdens de presentatie werd ook de naam van de informatieve site onthult waarop belangstellenden alle informatie over de geselecteerde projecten kunnen vinden: www.dordrechtvanstart.nl

De aanwezigen bij de presentatie maakten via een korte, maar duidelijke presentatie via de website, ook kennis met de eerste deelnemers die graag in contact komen met particulieren en bedrijven die de door hen aangedragen projecten willen ondersteunen. Ze werden ze onder andere geconfronteerd met de wensen van de handbalvereniging M.O.K., het Dierenhuis Louterbloemen, het Platform Duurzaamheid Dordrecht en met stadsorganist Cor Ardesch. Met de presentatie van de eerste negen projecten werd dus een duidelijk startschot gelost. “Maar iedereen die zo’n project wil starten, kan zich op de site aanmelden”, vertelde Xandra Hovius. Na waarderende woorden voor het initiatief van wethouder Piet Sleeking, sloot ze de bijeenkomst af met de enthousiast uitgesproken oproep: “Kijk wat mogelijk is!” Als het aan het team van Avant ligt kan het online platform ook regionaal en landelijk worden uitgerold.


Terug naar nieuwsoverzicht