Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 01-04-2019


Alliantie “Samen werken voor werk”

Nederland staat voor een grote uitdaging. Méér mensen moeten aan het werk, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkloosheid is laag en de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Maar nog altijd staan 1.2 miljoen mensen langs de kant. De alliantie “ Samen werken voor werk” heeft als doel om zoveel mogelijk mensen, die nu nog langs de kant staan, weer aan werk te helpen.

De alliantie van koepelorganisaties in het hart van de arbeidsmarkt (ABU, CEDRIS, NRTO en OVAL) ziet kansen om meer mensen duurzaam aan de slag te helpen door de handen ineen te slaan. En om de groeiende mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen. De kern van de oplossing bestaat uit het bieden van meer maatwerk om de beschikbare werkzoekenden aan werk te helpen.

Baan brekend

Juist om betere werkgeversdienstverlening te bieden, begonnen de Sociale Dienst Drechtsteden en Randstadgroep Nederland al in 2011 samen Baanbrekend Drechtsteden. Onder één vlag en met één loket voor werkgevers zijn inmiddels duizenden uitkeringsgerechtigden aan werk geholpen. Deze aanpak werd landelijk een van de bekendste voorbeelden van publiek – private samenwerking voor de arbeidsmarkt.


Niet duidelijk
Voor de samenwerking begon, hadden de zeven gemeenten (Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, H.I. Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) een groot probleem. ,,Het was voor werkgevers niet duidelijk wat wij hen te bieden hadden met onze werkgeversdienstverlening”, zegt wethouder Peter Heijkoop (Dordrecht). Eén loket en samenwerken met Randstad op één locatie, met één team en merk bood uitkomst. ,,Randstad kan iets beter wat wij nodig hadden. Dat zit vooral in hun kennis van de arbeidsmarkt en de commerciële benadering van werkgevers”, aldus de wethouder.

Op de foto: Wethouder Heijkoop: ,,De co – creatie en resultaten zorgden voor groot succes. De formule wordt inmiddels op 15 locaties (29 gemeenten) ingezet”.


Terug naar nieuwsoverzicht