Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 31-08-2015


Van de voorzitter - september 2015

Het is in de stad te zien dat de koopzondag niet meer weg te denken is en de komende maanden zullen er impulsen gegeven worden om de flow in de aantrekkende economie te houden.

Het mes snijdt aan twee kanten

Het dagelijks bestuur van onze stad (B & W) neemt het voortouw om de leegstand en de verpaupering in de binnenstad voortvarend aan te pakken. Niet voor niets is er 350.000 gereserveerd om in de komende twee jaar eigenaren van lege en verwaarloosde panden een helpende hand toe te steken. Maar het mes snijdt wel aan twee kanten, want onwillige pandjesbazen kunnen rekenen op een aanschrijving met als waarschuwing: knap je eigendom op of wij als gemeente gaan het doen en sturen je vervolgens de rekening.

Optimaal

Als voorzitter van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) juich ik dit ‘stappenplan’ toe. Dordrecht is de laatste jaren optimaal en in de meest positieve zin in de publiciteit geweest. De verjaardag van koning Willem Alexander, onze museums, forse investeringen in de binnenstad, een steeds gevarieerder aanbod in de horecasector en niet te vergeten de wekelijkse koopzondagmiddag, trekken steeds meer bezoekers. Impulsen waar we met recht blij mee kunnen zijn.

Creatief

Maar ook Hollands oudste stad worstelt met leegstand en slecht onderhouden panden. Daar kunnen we uiteraard op passieve toon over praten, maar ons stadsbestuur kiest nu nadrukkelijk voor een andere weg. Ofwel: creatief samenwerken, zonder op elkaars stoel te willen zitten. Het plan? De Voorstraat – West en Midden aanpakken, evenals de Grote Spuistraat, Vriesestraat en de Nieuwstraat. Hoe? Door met de eigenaren intensief samen te werken, plannen te maken, en financiële ondersteuning wil de gemeente de drempel voor eigenaren verlagen en ze op deze wijze aan te zetten tot nieuwe investeringen.

Uitgestoken hand

De DOV is blij met deze praktische voorzet. Het is een uitgestoken hand die niet genegeerd mag worden. Juist door deze vorm van samenwerking bewijst het college van B & W dat ze, zowel de ondernemers als de eigenaren van diverse panden, uiterst serieus neemt en wil participeren in de toekomst van onze binnenstad. Hoe duidelijk kan een positief signaal niet zijn!

Graag tot ziens,
Anneke Maagdenberg, voorzitter.


Terug naar nieuwsoverzicht