Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 06-05-2015


Van de voorzitter - mei 2015

Vrijheid...

Op het moment dat ik dit schrijf – 5 mei 2015 – realiseer ik me eens te meer dat ik in vrijheid ondernemer mag zijn in dit land. Dat het er niet toe doet wat de naam van mijn bedrijf is, wie mijn ouders waren, waar ik geboren ben. Ik mag zijn wie ik ben. Ondernemer in Dordrecht.
Gedurende de afgelopen weken heb ik alle leden van de DOV mogen vertegenwoordigen. Op 4 mei bij de dodenherdenking heb ik namens u bloemen gelegd op het Sumatraplein en het herdenkingsconcert in de Grote Kerk bijgewoond. In herdenking stilstaan bij Vrijheid.
In de weken hiervoor vertegenwoordigde ik u bij het Koningsdagconcert en - samen met de andere bestuursleden - op Koningsdag in het Hof van Nederland, waar onze vrijheid van geloof, meningsuiting en wie we zijn, indrukwekkend in beeld gebracht en benoemd werden.


Economie trekt aan

Ik zal nooit ontkennen dat er ondernemers zijn die het de afgelopen jaren lastig hebben gehad en wellicht nog steeds moeilijk hebben. Maar de economie trekt aan en het gaat beter in Nederland. Dordrecht plukt de vruchten van de geweldige PR waar burgemeester Brok met zijn uit alle geledingen samengestelde Projectteam Koningsdag 2015 voor gezorgd heeft. Tegelijkertijd denk ik dan ook aan onze “collega-ondernemers” in dat andere Dordrecht in Zuid-Afrika, die onze kennis en kunde zo hard nodig hebben.

Toetreding TOVD tot de DOV

Dat het niet uitmaakt wie je bent, hoe je bedrijf heet of waar je geboren bent, blijkt ook uit het toetreden van de Turkse Ondernemers Vereniging TOVD tot de DOV. We zijn tenslotte allemaal Dordtse Ondernemers. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik voorstander ben van een vereniging waarin het zijn van ondernemer leidend is en niets anders. Het gehele bestuur is blij met onze nieuwe leden die wij hartelijk zullen verwelkomen en met de toetreding van mr. Gökhan Sarier als algemeen lid van het bestuur.

Nieuwe secretaris

Met de komst van mr. Jaap Wijnja als de nieuwe secretaris is het bestuur weer op volle sterkte en kunnen we weer een aantal jaren vooruit. Nieuw bloed, frisse, jonge ondernemers met vernieuwende ideeën in het bestuur, zullen vast voor verandering zorgen en ik verheug me daar op.
Een van de resultaten van onze jonge bestuursleden ziet u zeer binnenkort al. Een vernieuwde website met een frisse uitstraling die de vele duizenden unieke bezoekers zeker zal aanspreken.
 

Activiteiten

We hebben een aantal ledenbezoeken en bijeenkomsten met zeer verschillende thema’s voor u gepland. Ik hoop u vaak te mogen verwelkomen.

Anneke Maagdenberg, voorzitterTerug naar nieuwsoverzicht