Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 14-05-2014


Van de voorzitter - mei 2014

Winkels open op zondag en evaluatie over twee jaar

Als binnenstad ondernemer in de Vriesestraat zie ik dagelijks de effecten van wat onze prachtige stad te bieden heeft. En aangezien het Rondje Dordt de bezoekers langs het Leprooshuys voert, hoor ik ook nogal eens mensen zeggen: Wat een prachtige stad is dit. Tja, ik kan dan niet nalaten om te wijzen op het prachtige Lenghenhofje en te vertellen dat men op weg naar het Dordrechts Museum met zijn tentoonstelling Willem II ook nog het Arend Maertenshofje tegenkomt, wat ik toch echt het mooiste hofje van Dordt vind. Ik voel me dan ambassadeur. Maar ik voel me ook wel eens verkeersregelaar, met name als mensen zoekend met een plattegrond lopen te zoeken naar het Museum. Kennelijk is de bewegwijzering (nog) niet zo duidelijk dat iedereen zijn of haar weg vindt.
Ik verheug me zeer op Dordt in Stoom (met wél met duidelijke bewegwijzering) en alle andere evenementen die deze zomer gaan plaatsvinden. En ik hoop dat u dan net zo trots bent op onze stad. Wat ik ook zie, is dat er nieuwe winkels en (dag)horeca gelegenheden bijkomen. Met name in de Vriesestraat is een daling van de leegstand waar te nemen en dit lijkt ook in een deel van de Voorstraat zo te zijn. Dit is een goede ontwikkeling die onze stad er gezelliger op maakt.
We hebben een nieuw stadsbestuur, dat onze steun en vertrouwen verdient. Het viertal “oude bekenden” onder de wethouders hebben hun sporen verdiend in de afgelopen vier jaar en zullen zich ongetwijfeld op dezelfde vertrouwde wijze keihard blijven inzetten voor onze stad. Ik ben er van overtuigd dat ook de twee nieuwe wethouders zich voor de volle honderd procent zullen inzetten. Zij hebben beiden een deel van een loodzware (zorg en welzijn) portefeuille. Ik wens het voltallige college veel wijsheid en succes.

Vanzelfsprekend stap ik niet zo maar van mijn stokpaard af en blijf er op hameren dat die koopzondag(middag) er nu onmiddellijk voor de hele stad komt!! Géén verspilling van belastinggeld aan een draagvlakonderzoek, maar de mouwen opstropen, aan de gang en een evaluatie over twee jaar. Daar heb je veel meer aan. Laten we elkaar die vrijheid geven. Maar ook dit: als ondernemers staan we voor de grote uitdaging de zondagse koopmiddagen tot een succes te maken. Hoe? Door de handen in een te slaan. Over de eigen schaduw heen te springen en ons met elkaar te profileren als enthousiaste ondernemers. Alleen dan zullen stad – en regiobewoners de weg op die dag naar onze binnenstad vinden.

Daarnaast zouden de ondernemers moeten overwegen een gezamenlijk PR campagne te starten om met name de burgers in de regiogemeenten op de zondagse koopmiddagen te wijzen. ,,Van 12.00 tot 18.00 uur genieten in de Dordtse binnenstad!”
Wij blijven met de wethouders in gesprek om het ondernemen te stimuleren en aan te moedigen. Ondernemers hebben steun van de gemeente nodig en het is de taak van de gemeente om te faciliteren en te enthousiasmeren. Laat een ondernemer vooral ondernemen en ontzorg waar mogelijk.
Ik wens u een goede zomer toe met een heerlijke vakantie, volle terrassen, gezelligheid, drukke winkels, volle orderportefeuilles, mooi weer en af en toe ‘s nachts een flinke regenbui.


Terug naar nieuwsoverzicht