Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 15-12-2015


Van de voorzitter - december 2015

We zijn weer in de decembermaand beland en gelukkig sluiten we het jaar af met betere economische vooruitzichten dan voorgaande jaren. Helaas worden de laatste maanden van het jaar overschaduwd door dreiging, angst en verdriet. Hoewel we er niet omheen kunnen en onze gedachten zijn bij slachtoffers van terreur en hun nabestaanden, moeten we niet toestaan dat onze vrijheid ons afgenomen wordt; zelfs niet in onze gedachten.

Voor onze stad is 2015 een geweldig jaar geweest met tal van top-momenten. Het bezoek van de Koninklijke familie op Koningsdag heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de enorme toename van het toerisme, waar we allemaal de vruchten van plukken. Is het niet direct als binnenstad-ondernemer, dan wellicht als toeleverancier of simpelweg omdat niemand meer vraagt waar Dordrecht ligt.

De koopzondag is niet meer weg te denken. Hoe gezellig is de binnenstad geworden sinds de winkels open zijn en er reuring is in de winkelstraten. Deze gezelligheid zorgt er ook voor dat de stad weer aantrekkelijk wordt voor nieuwe winkels en vestigingen van bestaande ketens. Hopelijk geeft de komst van Primark ook aanleiding van bijvoorbeeld Zara om naar Dordrecht te komen.

Het is toch jammer dat de gemeenteraad heeft besloten om het gratis parkeren op zondag in 2016 af te schaffen. Het kan toch niet de bedoeling zijn om de koopzondag eerst toe te juichen en nu de nek om te draaien. Wellicht zou dit onvermijdelijk zijn, maar het zou het stadsbestuur tot eer hebben gestrekt als men de koopzondag een aantal jaren had laten bestendigen om pas daarna het betaald parkeren in te voeren. Als je als Gemeente Dordrecht zegt het ondernemerschap te stimuleren, is betaald parkeren op zondag wel een heel verkeerd signaal.

Wij hopen dat u het jaar met een goed resultaat afsluit en vol goede moed en optimisme aan het nieuwe jaar begint. Wij zien er naar uit om op de feestelijke nieuwjaarsborrel op 21 januari in het Postillion Hotel álle leden met hun partner te mogen begroeten.

Namens het gehele DOV-bestuur wens ik u fijne feestdagen toe met veel warmte, gezelligheid en mensen om u heen die van u houden. Maar vóór alles wens ik u gezondheid in 2016!!Terug naar nieuwsoverzicht